Tomas informeert

Alles wat jij moet weten over ons feestmateriaal

Materiaal gehuurd bij Eventa Rent? Tomas heeft al zijn kennis gebundeld en vertelt jullie op deze pagina waar jullie rekening mee moeten houden bij het huren van onze verhuurartikelen. 

Hier vind je al de nodige informatie voor onze verhuurartikelen, denk hierbij aan de meest gestelde vragen, handleidingen en instructiefilmpjes. 

Zoek je meer inspiratie? Bekijk dan Birgit inspireert. Zij geeft meer informatie over invulling van feesten, welke artikelen je wanneer best gebruikt,...

Wil je weten hoe onze artikelen werken? Bekijk dan onze instructiefilmpjes.

Algemene veelgestelde vragen

Wil je graag verhuurmateriaal bestellen bij ons dan kan je best een offerte aanvragen via de webshop. Dit is vrijblijvend en zo kunnen we je eenvoudig (en sneller dan via telefoon of mail) een juiste offerte bezorgen. Duid alles aan wat je graag wilt bestellen en vul je gegevens in. Vragen die je hebt mag je altijd bij opmerkingen plaatsen (laatste stap bij het vragen van de offerte).
Wij streven ernaar om in de werkweek binnen de 12 uur een offerte te bezorgen. Zo heb je snel antwoord. Duurt het langer? Kijk dan zeker even in je spam, misschien is de mail daar terecht gekomen. 

Bij je vraag voor een offerte kijken wij na of de artikelen reeds verhuurd zijn. Op moment van ontvangst van de offerte zijn de artikelen nog ter beschikking (anders stellen wij een andere optie voor).
Wacht je lang tussen ontvangst van de offerte en het accepteren? Dan kan het zijn dat de artikelen reeds verhuurd zijn. Indien dit gebeurt, nemen we na het accorderen van de offerte terug contact op via mail.
DUS: Hoe sneller je accepteert, hoe meer kans je hebt op je gewenste artikelen. 

Neen, de offerte is gratis en geheel vrijblijvend
Jazeker. Wij dragen een professionele service met materialen die gepoetst zijn en zijn nagekeken hoog in het vaandel. Ook bij ons kan er steeds iets mislopen (zij het techniek van een toestel of een klein foutje). Wij vinden dat je net dan het verschil kan maken door snel op een adequate manier het mogelijke te doen om de situatie voor jou als klant snel op te lossen. Deze ingebakken cultuur bij Eventa Rent is ons inziens 1 van de belangrijkste redenen van een hoge klanttevredenheid.

Tomas heeft ervoor gezorgd dat we doorheen de jaren een breed gamma hebben aan feestmateriaal. Het gamma dat Eventa Rent beschikbaar heeft is uniek en heel uitgebreid. Zo kan je voor één feest alles huren bij één leverancier: makkelijk en efficiënt. 

Wij verhuren:

Bekijk heel ons aanbod op onze webshop
Huur je feestmateriaal en springkastelen bij Eventa Rent dan is het goedkoper om de materialen op te halen in ons magazijn te Aartselaar;
 • Je krijgt 10% korting op de huur van al onze feestmaterialen (geen korting op verkoopsartikelen). 
 • Je betaalt geen transportkosten.
 • Je kan al je materialen dag voor effectieve huur ophalen en dag na huur terugbrengen.

Je kan je gewenste materialen ophalen en terugbrengen binnen de uren die op jullie orderbevestiging staan onder aanvoer en retour. Deze uren vallen binnen onze openingsuren. Bij feestmateriaal en springkastelen die jullie zelf komen ophalen rekenen we: dag voor huur ophalen, dag na huur terugbrengen.

Wij vragen 100 euro waarborg bij afhaling
Wij hebben geen bancontact. Je kan hier cash betalen, via payconic of via overschrijving op je gsm. Ook op voorhand betalen via overschrijving is mogelijk: vermeld dan wel je projectnummer. 
Je kan zeker alleen je feestmateriaal en springkastelen komen halen. Indien je veel besteld hebt, raden we je wel aan om met een extra persoon te komen.
Om verzekeringstechnische redenen mogen onze medewerkers vervoersmiddelen van onze klanten niet in- of uitladen. Als we tijd hebben, helpen we graag een handje, mits toestemming van de eigenaar van het vervoersmiddel. Wij zorgen ervoor dat alles klaarstaat en dat jullie zelf makkelijk kunnen inladen.
Bij terugbrengen tellen we indien het niet te druk is samen de materialen en bekijken we de staat van terugbrengen. Indien vuil of te weinig teruggebracht ben je reeds meteen op de hoogte. Al onze materialen worden na huur nog eens extra gecontroleerd om te kijken of alles nog werkt. 
Pas na de volledige controle storten we de waarborg terug. We streven ernaar om de waarborg binnen de 2 dagen na terugbrengen terug te storten. We laten jullie weten via mail wanneer het bedrag is teruggestort. 
Vergeet je een stoel, verlengkabel, doos,... of iets anders? Dan kan je deze materialen nog altijd binnen brengen. Waarborg storten we terug vanaf dat alles terug binnen is.
Indien je iets kwijt bent geraakt (bv. voedingskabel, spanriem,...) trekken we dit bedrag gewoon af van de waarborg. 

Wij bieden voor zowel feestmateriaal als springkastelen 2 transportmogelijkheden voor met elk hun specifieke kostprijs:  transport op afspraak en standaard levering (flexibele planning door ons gekozen). 

 • Standaard levering voor springkastelen en attracties: Springkastelen en attracties worden altijd de dag zelf geleverd en opgehaald.
  Indien jullie kiezen voor standaard levering dan leveren wij de springkastelen en attracties in de ochtend tussen 07.00 en 13.00 en halen deze terug op tussen 19.00 en 00.00. De uren van levering en ophaling plannen wij in en communiceren wij minstens 2 dagen op voorhand. We rekenen 60 euro transportkost voor 20km rond Aartselaar - per extra km 0.50 euro.
 • Standaard levering voor feestmateriaal: Feestmateriaal wordt altijd 1 a 2 dagen op voorhand geleverd en 1 a 2 dagen na huurdatum opgehaald. Wij plannen uren van levering en ophaling in en communiceren dit minstens 2 dagen op voorhand. We rekenen 60 euro transportkost voor 20km rond Aartselaar - per extra km 0.50 euro.
 • Transport op afspraak voor springkastelen en attracties: Wil je zelf kiezen wanneer je springkasteel geleverd wordt? Dan kies je bij je bestelling voor transport op afspraak. Je kan dan binnen een tijdsperiode van 2uur kiezen voor zowel levering als ophaling op de dag zelf (laatste ophaalmogelijkheid is tussen 22 en 24u). 
  Liever het springkasteel dag ervoor geleverd hebben of dag later opgehaald? Per extra dag rekenen we 25% huur aan.
  Voor transport op afspraak rekenen we 95 euro transportkost voor 20km rond Aartselaar - per extra km 0.50 euro
 • Transport op afspraak voor feestmateriaal: Wil je zelf kiezen wanneer je feestmateriaal geleverd wordt? Dan kies je bij je bestelling voor transport op afspraak. Je kan dan binnen een tijdsperiode van 2uur kiezen voor zowel levering als ophaling op de dag zelf. Voor transport op afspraak rekenen we 95 euro leverkost voor 20km rond Aartselaar - per extra km 0.50 euro. 
  Gebruik je het feestmateriaal voor 2 dagen of meer? Wij rekeneen 25% van de huur per dag aan.
Willen jullie feestmateriaal en een springkasteel of attractie geleverd voor je feest? Dat kan!
Springkastelen en attracties worden niet samen geleverd met feestmateriaal omdat springkastelen steeds worden verhuurd aan prijs van 1 dag en feestmateriaal langer wordt voorzien.
Daarnaast zijn we zo georganiseerd dat het transport van springkastelen en van feestmateriaal strikt gescheiden wordt binnen ons bedrijf, zowel qua voertuigen als personeel.

Daarom:
 • Springkastelen en attracties worden de dag zelf geleverd en opgehaald.
 • Feestmateriaal wordt altijd 1 a 2 dagen voor huur geleverd en 1a 2 dagen later weer opgehaald. 
Dit houdt concreet in dat je apart transport betaald voor springkastelen en attracties en feestmateriaal. 
Wensen jullie toch dat alles een dag op voorhand geleverd wordt en een dag nadien opgehaald wordt?
Dan komt de prijs voor het springkasteel of attractie op 150% en betaal je slechts 1x transport (transport op afspraak 95 euro - standaard transport 60 euro).
Bij standaard levering: de bezorgmomenten van je bestelde artikelen worden enkele dagen voor levering ingepland. We informeren je minstens 2 dagen op voorhand via mail wanneer je ons kunt verwachten. Als onze chauffeurs richting jullie vertrekken laten ze weten wanneer ze ongeveer zullen aankomen.
Transport op afspraak: De levering en ophaling gebeuren binnen de range van twee uur die je hebt aangegeven. Voordat onze chauffeurs richting jullie vertrekken, nemen we nog telefonisch contact op (indien telefoonnummer is doorgegeven) met het richtuur. 
Bij levering vragen wij geen borg, wel vragen we dat alles reeds via overschrijving betaald is of meteen cash betaald wordt bij levering. Anders laten wij onze goederen niet achter. Zorg ervoor dat we niet moeten wachten en onmiddelijk kunnen lossen, vanaf 5 minuten wachttijd rekenen we een toeslag aan.
Ja hoor. Vermeld dit even bij opmerkingen bij je aanvraag. 

Wij leveren in heel België. Meestal leveren wij in Vlaanderen (Antwerpen, Mechelen, Gent,...) en Brussel maar ook op huwelijksfeesten in Wallonië kan je ons terugvinden.

Provincies waar wij leveren: 
 • Antwerpen
 • Vlaams-Brabant
 • Limburg
 • Oost-Vlaanderen
 • West-Vlaanderen
 • Brussel
 • Waals-Brabant
 • Henegouwen
 • Luik
 • Luxemburg
 • Namen

Wil jij nog meer informatie over ons feestmateriaal? Bekijk zeker eens onze veelgestelde vragen