Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen

Alle antwoorden op jouw vragen ivm huren bij Eventa Rent

Algemene veelgestelde vragen

 1. Je vraagt offerte altijd aan via webshop (niet telefonisch of via mail) - Offerte is geheel vrijblijvend en je moet niet onmiddellijk betalen.
 2. Je ontvangt een offerte via mail ten laatste de eerstvolgende werkdag waarop je via een link de offerte kan bevestigen.
 3. Na bevestiging offerte door jou ontvang je een orderbevestiging. De bestelling is pas definitief na ontvangst van de orderbevestiging. Betaling doe je op voorhand via overschrijving of ter plaatse cash/payconic op basis van gegevens orderbevestiging. Betaling via bankkaart niet mogelijk. Betaling nadien kan enkel voor gemeenten, scholen en overheidsbedrijven.
 4. Wanneer spreken we af voor de materialen?
  1. Bij afhaling ontvang je geen mail meer van ons en bied je je gewoon aan op de uren vermeld op je orderbevestiging. Betalen doe je op basis van de orderbevestiging voor levering (overschrijving) of cash/payconic ter plaatse. We hebben geen bancontact.
  2. Bij levering bevestigen we 2 dagen voor levering wanneer we er zullen zijn. Betalen doe je op basis van de orderbevestiging voor levering (overschrijving).
  3. De planning voor ophaling maken we tevens 2 dagen voor ophaling. Die ontvang je in een andere mail.
 5. Na retour van de materialen ontvang je de eerstvolgende donderdag de factuur.
Wij streven ernaar om in de werkweek binnen de 12 uur een offerte te bezorgen. Zo heb je snel antwoord. Duurt het langer? Kijk dan zeker even in je spam, misschien is de mail daar terecht gekomen. 

Bij je vraag voor een offerte kijken wij na of de artikelen reeds verhuurd zijn. Op moment van ontvangst van de offerte zijn de artikelen nog ter beschikking (anders stellen wij een andere optie voor).
Wacht je lang tussen ontvangst van de offerte en het accepteren? Dan kan het zijn dat de artikelen reeds verhuurd zijn. Indien dit gebeurt, nemen we na het accorderen van de offerte terug contact op via mail.
DUS: Hoe sneller je accepteert, hoe meer kans je hebt op je gewenste artikelen. 

Neen, de offerte is gratis en geheel vrijblijvend
Jazeker. Wij dragen een professionele service met materialen die gepoetst zijn en zijn nagekeken hoog in het vaandel. Ook bij ons kan er steeds iets mislopen (zij het techniek van een toestel of een klein foutje). Wij vinden dat je net dan het verschil kan maken door snel op een adequate manier het mogelijke te doen om de situatie voor jou als klant snel op te lossen. Deze ingebakken cultuur bij Eventa Rent is ons inziens 1 van de belangrijkste redenen van een hoge klanttevredenheid.

Tomas heeft ervoor gezorgd dat we doorheen de jaren een breed gamma hebben aan feestmateriaal. Het gamma dat Eventa Rent beschikbaar heeft is uniek en heel uitgebreid. Zo kan je voor één feest alles huren bij één leverancier: makkelijk en efficiënt. 

Wij verhuren:

Bekijk heel ons aanbod op onze webshop
Huur je feestmateriaal en springkastelen bij Eventa Rent dan is het goedkoper om de materialen op te halen in ons magazijn te Aartselaar;
 • Je krijgt 10% korting op de huur van al onze feestmaterialen (geen korting op verkoopsartikelen). 
 • Je betaalt geen transportkosten.
 • Je kan al je materialen dag voor effectieve huur ophalen en dag na huur terugbrengen.

Je kan je gewenste materialen ophalen en terugbrengen binnen de uren die op jullie orderbevestiging staan onder aanvoer en retour. Deze uren vallen binnen onze openingsuren. Bij feestmateriaal en springkastelen die jullie zelf komen ophalen rekenen we: dag voor huur ophalen, dag na huur terugbrengen.

Bij afhaling vragen we altijd een waarborg van 100 euro, ongeacht de huurperiode en de huurprijs.
Bij levering vragen wij geen borg, wel vragen we dat alles reeds via overschrijving betaald is of meteen cash betaald wordt bij levering. Anders laten wij onze goederen niet achter.
Wij hebben geen bancontact. Je kan hier cash betalen, via onze betaallink of via overschrijving op je gsm. Ook op voorhand betalen via overschrijving of via onze betaallink is mogelijk: vermeld dan wel je projectnummer en zorg dat betaling minstens 4 dagen voor de huurperiode is.
Je kan zeker alleen je feestmateriaal en springkastelen komen halen. Indien je veel besteld hebt, raden we je wel aan om met een extra persoon te komen.
Om verzekeringstechnische redenen mogen onze medewerkers vervoersmiddelen van onze klanten niet in- of uitladen. Als we tijd hebben, helpen we graag een handje, mits toestemming van de eigenaar van het vervoersmiddel. Wij zorgen ervoor dat alles klaarstaat en dat jullie zelf makkelijk kunnen inladen.
Bij terugbrengen tellen we indien het niet te druk is samen de materialen en bekijken we de staat van terugbrengen. Indien vuil of te weinig teruggebracht ben je reeds meteen op de hoogte. Al onze materialen worden na huur nog eens extra gecontroleerd om te kijken of alles nog werkt. 
Pas na de volledige controle storten we de waarborg terug. We streven ernaar om de waarborg binnen de 10 dagen na terugbrengen terug te storten. We laten jullie weten via mail wanneer het bedrag is teruggestort. 
Vergeet je een stoel, verlengkabel, doos,... of iets anders? Dan kan je deze materialen nog altijd binnen brengen. Waarborg storten we terug vanaf dat alles terug binnen is.
Indien je iets kwijt bent geraakt (bv. voedingskabel, spanriem,...) trekken we dit bedrag gewoon af van de waarborg. 

Transportregeling - Flexibele planning:

 • Hoe werkt het? Levering gebeurt minstens 1 dag voor huur tussen 07.00 en 22.00. Ophaling 1 of 2 dagen na huur tussen 07.00 en 22.00. 
 • Wanneer leveren wij? Wij geven minstens 2 dagen voor levering een range van 2u waarbinnen we leveren (bv tussen 09.00 en 11.00) EN bellen je bij vertrek naar jou (gemiddeld tussen 15 minuten en een uur voor levering).
 • Niemand thuis? Mits goede communicatie en betaling op voorhand kan levering ook zonder dat er iemand thuis aanwezig is. Laat weten waar het materiaal veilig kan worden geplaatst, eventueel met een foto of plannetje. Dit doen we regelmatig.
 • Hoeveel kost het? Transportkost is 85 euro voor levering binnen 15km rond Aartselaar, vanaf 15km 0.75 euro/ extra gereden km.

Transport op afspraak:

 • Hoe werkt het? Levering dag van huur binnen een tijdslot van 2 uur tussen 07.00 en 23.00u. Vroegste ophaalmoment is tussen 07.00 en 09.00, laatste ophaalmoment tussen 21.00 en 23.00.
 • Zijn wij altijd op tijd? In meer dan 90% van de gevallen wel. Ook wij zijn onderhevig aan drukke verkeer, onvoorziene omstandigheid bij vorige levering, ... Indien er vertraging is laten we dit uiteraard onmiddellijk weten.
 • Hoeveel kost het? Transportkost is 150 euro voor levering binnen 15km rond Aartselaar, vanaf 15km 0.75 euro/extra gereden km.
Willen jullie feestmateriaal en een springkasteel of attractie geleverd voor je feest? Lees dan even onderstaande:
Springkastelen en attracties worden niet samen geleverd met feestmateriaal omdat we springkastelen steeds worden verhuurd aan prijs van 1 dag en feestmateriaal langer wordt voorzien.
Daarnaast zijn we zo georganiseerd dat springkastelen en attracties niet meer geleverd worden en dus enkel afgehaald kunnen worden.
Daarom:
 • Springkastelen en attracties worden enkel voorzien op afhaalbasis.
 • Feestmateriaal wordt altijd 1 à 2 dagen voor huur geleverd en 1 à 2 dagen later weer opgehaald (of indien transport op afspraak op schriftelijk afgesproken momenten)
Bij standaard levering: de bezorgmomenten van je bestelde artikelen worden enkele dagen voor levering ingepland. We informeren je minstens 2 dagen op voorhand via mail wanneer je ons kunt verwachten. Als onze chauffeurs richting jullie vertrekken laten ze weten wanneer ze ongeveer zullen aankomen.
Transport op afspraak: De levering en ophaling gebeuren binnen de range van twee uur die je hebt aangegeven. Voordat onze chauffeurs richting jullie vertrekken, nemen we nog telefonisch contact op (indien telefoonnummer is doorgegeven) met het richtuur. 
 • Voor standaard levering leveren wij gedurende weekdagen van 8u-17u30.
 • Op zaterdag wordt er geleverd tot 12u.
 • Op zondag wordt er niet geleverd.

Wij leveren in heel België. Meestal leveren wij in Vlaanderen (Antwerpen, Mechelen, Gent,...) en Brussel maar ook op huwelijksfeesten in Wallonië kan je ons terugvinden.

Provincies waar wij leveren: 
 • Antwerpen
 • Vlaams-Brabant
 • Limburg
 • Oost-Vlaanderen
 • West-Vlaanderen
 • Brussel
 • Waals-Brabant
 • Henegouwen
 • Luik
 • Luxemburg
 • Namen
Dat we bij aankomst ons met een bestelwagen veilig en wettelijk kunnen parkeren op max 20 meter van een droge en veilige locatie dewelke ons bij aankomst onmiddelijk door een contactpersoons (wiens gsm-nummer is doorgegeven) ons ontvangt en de weg wijst.

Eventuele parkeerboetes zijn ten laste van de klant. Vanaf 5 minuten wachttijd rekenen we een toeslag aan.
Wij vragen voor levering de betaling uit te voeren. Dit kan via overschrijving met vermelding van projectnummer.
Je kan best je betaling 14 tot 7 dagen voor de huurperiode uitvoeren.
 
Jazeker! Onze springkastelen zijn zodanig eenvoudig gedesignd waardoor deze perfect alleen op te zetten zijn. We hebben ook Instructievideo's die je kan volgen om het opzetten en afbreken eenvoudig te laten verlopen. Deze vind je hier.

Veel succes!
Voor toestellen met elektriciteit is het moeilijk in te schatten als leek hoeveel je kan aansluiten op een "gewoon" stopcontact zonder dat de zekering "springt". Een gewoon stopcontact is voldoende voor al onze toestellen. Het verbruik per elektrisch toestel is steeds vermeld op de website. Houd er wel rekening mee dat een springkasteelblower (1800 watt) ,verwarmingstoestellen (zowel gewone verwarming als toestellen voor bereiden van eten) best wat vermogen vragen en je niet te veel toestellen op 1 elektrisch circuit aansluit. Om zeker te zijn rekenen we steeds dat je op 1 circuit 3500 watt kan aansluiten, tel dan zeker even het vermogen van alle toestellen die je op 1 zekering wenst te gebruiken op, om afspringen van de zekering te voorkomen.
Wat zijn de annulatievoorwaarden?
Annulatie wordt steeds via mail gedaan met vermelding van het projectnummer. Volgende regels worden gehanteerd (dewelke gunstiger zijn dan de strikte huurvoorwaarden):

Annulatie van feestmateriaal en springkastelen is
-Gratis 14 dagen voor lever of afhaalmoment
-50% van de huurprijs tussen dag 14 en de 2de dag voor huur
-100% van de huurprijs de dag voor afhaling/ levering, dag van afhaling/ levering of zonder verwittiging                                                                                       

Annulatie van springkastelen en attracties is gratis bij slecht weer
-Bij huur zaterdag of zondag: ten laatste donderdagavond verwittigen via mail
-Bij huur andere weekdag: 2 dagen voor afhaal of levermoment verwittigen via mail

Slecht weer = minstens 50% kans op regen op buienradar.be gedurende 1u tussen 10 en 18u op huurdag op locatie vermeld op bestelbon
Heb jij vragen voor ons? De meest gestelde vragen vind je hier!
 

Verlichting & geluid

We begrijpen dat het je even afschrikt maar dat is nergens voor nodig. We voorzien een super handig instructiefilmpje waardoor je zelf je muziekinstallatie kunt installeren.

Ja hoor. Elk geluidspakket  is voorzien van een set kabels waarbij een audio aansluiting is voorzien. Opgelet met Apple-aansluitingen. Deze zijn anders dan onze mini jack aansluiting (kleine pinnetje waar de standaard oortjes mee aangeslooten worden). Bij aankoop van een Apple of Iphone wordt een tussenstuk mee voorzien. Zeker zelf voorzien want dit tussenstuk hebben we niet in de verhuur. Wens je zowel een microfoon en geluid tegelijk te gebruiken? Huur dan ook nog een mengpaneel.

Die moet je zien als een verlengkabel voor audio signalen. Hiermee link je de muziekbox met de smartphone of computer. 

Dat hangt af van het type feest. Wat bijna altijd wordt gehuurd voor een dansfeest is onze t-bar. Een super lichteffect wat ons betreft om verschillende redenen.

 • Is een statief met 4 spots die verschillende kleuren aankunnen.

 • Kan automatisch worden bestuurd : van kleuren veranderen op maat van muziek.

 • Kan door jou worden aangestuurd met een voetbedieningspaneel.

 • Kan je voor zowel dansfeest gebruiken als vooraf als sfeerverlichting: vb. zet de kleur vast op rood en zorg tijdens eten voor een rode schijn door de zaal.
 • Moeilijk te bedienen?
  Heel eenvoudig in bediening. Er is een bediening inbegrepen waarbij je de rook aan en uit kan zetten.

 • Is de rookvloeistof inbegrepen?
  Ja hoor. Het toestel wordt voorzien met een volle tankinhoud. Of dit voldoende is voor een feestje? Voor een partivulier feest zeker en vast. Al moet je natuurlijk niet drie uur op de aanknop duwen.

 • Wat moet ik zeker nog weten?
  Het toestel heeft enkele minuten opwarmtijd nodig. De werking van een rookmachine is dat er rookvloeistof op een hete plaat wordt gespoten. Die hete plaat koelt na een minuut 'rook' af en heeft dan even opwarmtijd nodig. Dus een uur na elkaar rook maken is niet mogelijk.

Een blacklight heeft het allerbeste effect als heel de ruimte donker is. Vanaf dat er wat licht is, verdwijnt het effect.
Je kan best tentgewichten voorzien als er langs twee kanten van de paal niet evenveel tegengewicht is. Onze bevestigingspalen voor lichtslingers staan stabiel als je langs 2 kanten evenveel tegengewicht hebt (dus langs 2 kanten bv evenveel lichtslingers). Bij bv. je eindpaal of punt waar dat je niet recht verder gaat maar draait is er niet evenveel tegengewicht. Voorzie dan extra tentgewichten van 30 kg, zodat de paal goed blijft staan.
Bij zowel onze outdoor led spots als onze indoor led spots kan je alle kleuren kiezen die je wenst. Er zijn standaard kleuren ingesteld waaruit je kunt kiezen maar indien je echt een specifieke kleur hebt, kan je deze ook instellen.  
Ons Sneeuwmachine s250 incl. 5 liter vloeistof geeft het meeste sneeuw maar is iets groter dan onze Sneeuwmachine s100 incl. 1l vloeistof. Daarnaast is het sneeuwmachine s250 voorzien van 5liter vloeistof en de s100 beschikt 1l vloeistof. Je kan bij je bestelling altijd extra sneeuwvloeistof bestellen. 
Ons vuurwerkfontein is een indoor vuurwerkmachine dat veel gehuurd wordt voor een spetterende openingsdans. Dit is koud vuurwerk waardoor het binnen gebruikt kan worden. Bestel bij het vuurwerkfontein zeker de bijhorende composiet: 1 vulling van 200 gram kan je 10 tot 15 minuten gebruiken. 
Al onze effectmachines kunnen opgehaald worden en kunnen zelf door jullie geinstalleerd worden. Ze zijn eenvoudig in gebruik. We raden aan de materialen op voorhand te testen zodat je zeker bent dat het werkt en je ons kunt contacteren indien je vragen hebt. Zo kan je rustig alles uittesten en weet je dat alles klaar staat voor je feest. 

Normaal leveren wij enkel het materiaal en laten we opbouw en afbraak aan jullie. Enkel springkastelen en attracties worden door ons opgezet en afgebroken. Indien jullie wensen dat wij opbouw en/of afbraak doen van bepaalde feestmaterialen dan rekenen we 50 euro excl. btw per persoon per uur. 

Neen. Daarom hebben onze standaard rookmachine voorzien van ledlampen rond uitgang. Deze geeft het effect van 'gekleurde' rook.

Een kleurstof in je rookmachine vloeistof toevoegen is niet mogelijk. 
Een kleurstof heeft als eigenschap dat het in een bepaalde vloeistof (meestal water) een bepaalde kleur heeft/geeft.
Kleurverschijnselen bij verbranden, verdampen en oplossen zijn totaal verschillende dingen. In pyrotechnische (vuurwerk, ..) mengsels worden in ieder geval nooit dergelijke stoffen gebruikt.

De enige manier om echt gekleurde rook te krijgen, in hoeveelheden die bruikbaar zijn, is dan ook de pyrotechniek.
Dergelijke sassen bestaan uit een oxidator, brandstof en een stof die door de hitte verdampt.  De sassen zijn bedoeld om te verbranden, er zou allemaal chemische resten achterblijven in je rookmachine en in de leidingen (waardoor deze blokkeren) en je zou geen gekleurde rook krijgen omdat ze niet verbrand worden(1000 graden en meer nodig).

Gekleurde rook kan je dus enkel produceren met rookfakkels. Deze bieden wij niet aan omwille van de vele nadelen. Je kan ze enkel buiten gebruiken, betreffen giftige stoffen (rook van onze rookmachines zijn uiteraard niet giftig), branden maar heel kort, kan objecten laten verkleuren, vlam kan brand doen ontsteken en zijn best duur voor de vijftigtal seconden effect.
 

Attracties en springkastelen

Dat is heel moeilijk aan te geven. Soms kan een springkasteel tot de dag voordien nog beschikbaar zijn, soms is deze al maanden op voorhand gereserveerd. Hoe langer je wacht hoe minder keuze je hebt, maar je kan altijd geluk hebben.
Bij regenweer het springkasteel zeker laten opstaan. Op die manier voorkom je dat het springkasteel ook vanbinnen nat wordt (voor opplooien heel vervelend) en duurt het ook voor jullie langer om na een regenbui het springkasteel droog te krijgen. Het drogen van eens springkasteel doe je gewoon met een handdoek.
Indien het echt niet mogelijk is om het springkasteel te laten opstaan, raden we aan om het springkasteel uit te zetten en onmiddellijk het springkasteel dubbel te plooien. Zo kan er geen water in het springkasteel komen en glijdt het water allemaal langs het kussen. 
Gemiddeld rekenen wij 15 tot 20 minuten voor de opstelling van een springkasteel inclusief uitladen, uitrollen en verankeren.
Ja hoor. Deze is hiervoor gemaakt en kan dagen buiten blijven staan in weer en wind. Zorg er zeker voor dat je deze niet bedekt. Een blower heeft voldoende lucht nodig die hij aanzuigt om in het springkussen te blazen.
Ja hoor. Je hebt geen speciale elektriciteitsvoorziening nodig. Een stopcontact in een gewoon huis is hiervoor perfect.
Om zeker te zijn zeggen wij steeds dat je 3 blowers probleemloos op 1 circuit aansluiten, uiteraard op voorwaarde dat er op dat elektrisch circuit geen nadere apparaten zijn aangesloten.
Als je het springkasteel wil gebruiken moet de blower aanstaan. Een springkasteel is niet luchtdicht, dit om ervoor te zorgen dat je goed kan springen.
Als je het springkasteel tijdens verhuur niet gebruikt hoef je niet nodeloos elektriciteit te verspillen als de kinderen even niet gaan springen en het niet regent. Als het regent altijd laten opstaan.
Je mag bij niet gebruik de blower even uit stopcontact halen en opnieuw opzetten als je terug wenst te gebruiken. Het duurt nog geen minuut of een gewoon springkasteel is helemaal opgeblazen.
Dat zou kunnen. Dit wordt echter niet vaak gedaan. De meeste kleine tot middelgrote ongelukken worden vaak zelf geregeld. Je kan altijd je verzekeringsmakelaar contacteren voor concrete vragen hieromtrent.
Wij zijn BA verzekerd voor als we schade veroorzaken bij levering of afhaling. Ook zijn we verzekerd als er iets gebeurd door onze toestellen ondanks correct gebruik.
Al onze springkastelen en attracties zijn gekeurd zodat we steeds voldoen aan de Belgische wetgeving.
Dan moet je het springkasteel neerlaten. Ondanks goede verankering moet je als huurder bij harde wind, hagel of storm het springkasteel neerlaten om schade en ongelukken te voorkomen.
Een slaapwelzoen en eventjes dichtplooien is perfect. Zo kunnen er 's nachts geen katten of andere dieren aan en kan het springkasteel bij regen niet helemaal nat worden.
Let ook op met automatische grasmachines. Als een springkasteel meerdere dagen bij jou blijft en een automatische grasmaaier rondrijdt moet je opletten. We hebben al enkele schadegevallen gehad dat een grasmaaier  hele scheuren in het springkasteel snijdt.
Neen. In de 7 jaren dat wij verhuren is dat nog nooit een probleem geweest. Als het springkasteel meerdere dagen overnacht heb je hetzelfde effect als je een kampeertent lange tijd op je gras plaatst. Bij meer dan een week is het wel aangeraden om het springkasteel te verplaatsen om het gras zuurstof te geven en te voorkomen dat het lichtgroen wordt. Dit is na een goede sproeibeurt en een beetje tijd terug in orde.
Kinderen en volwassenen mogen niet eten op het springkasteel. Dit is gevaarlijk aangezien kinderen zich kunnen verslikken. 
Ook confetti is niet toegelaten en een springkasteel betreed je altijd ZONDER schoenen. 

Neen. Wij zorgen voor een duidelijke handleiding en via de instructiefilmpjes op onze website geraak je er helemaal wijs uit. Het plaatsen van een gewoon springkasteel kan zeker alleen, oprollen is handig met 2. Al is het best om voor het oprollen van het springkasteel, het kussen goed plat te trappen.

Springkastelen die niet afgehaald kunnen worden: Rodeostier, Surfrodeo, Kratstapelen, Basejump, Mega Dino XXL.

Steeds meer mensen komen zelf hun springkastelen of attracties ophalen bij ons magazijn te Aartselaar. Bij ophaling geven we nog even de basisregels mee samen met de blower, een grondzeil en 4 pinnen. 
In de meeste personenwagens moeten de stoelen platgelegd worden om het springkasteel met toebehoren te kunnen meenemen. We raden dus aan om kinderzitjes en onnodige zaken thuis te laten. Zo heb je zeker genoeg ruimte in je auto. 
Als het springkasteel (klein en middelgroot) door een huis moet, reken dan voor een vrije doorgang van 1m. Dit voor zowel de voordeur, gang,... alle plaatsen waar we langs moeten met het kasteel. 
Bij levering transporteren we het springkasteel met een steekwagen.  
Om zeker te zijn kan je onder de meeste springkastelen in onze webshop bij productspecificatie zien hoeveel vrije doorgang er nodig is voor het springkasteel. 
Ja hoor! Gratis annulatie van het springkasteel of opblaasbare attractie is mogelijk tot donderdag voor huur in het weekend. Voor huur in de week is dit 1 dag voor de terbeschikkingstelling van het artikel,(afhaal of levermoment). De annulatie dient via mail te gebeuren met vermelding van het ordernummer en bewijs van regen (minstens 1u 50% kans op regen op regionaal niveau tussen 10u-18u op de dag van gebruik). 
Als het zeer zanderig is, extreem vuil of onherstelbare schade bevat. Respect voor de materialen = key!

Springkastelen en attracties worden NIET MEER geleverd door Eventa Rent. 

Projecten met een totaalbudget vanaf €2000 euro voor springkastelen en attracties (grote springkasteelevenementen, familiedagen, ...) & langetermijnverhuringen worden in overweging genomen om de levering, plaatsing en afbraak te verzorgen. Contacteer ons en we zorgen voor een offerte op maat!

Het eenvoudigste is met een handdoek. Gewoon een handdoek nemen en binnen rondgaan, sommige kinderen vinden dit al super leuk en dan is het springkasteel snel droog. Als er een beetje zon schijnt, droogt het springkasteel sowieso heel snel, de pvc wordt snel warm.
Je kan doorlopend langskomen tijdens onze openingsuren. Onze medewerkers helpen graag een handje mee indien hier tijd en ruimte voor is. Indien de bestelling op voorhand werd betaling, neem je best een betaalbewijsje mee ter ondersteuning. Je kan ook ter plekke betalen via cash, overschrijving of payconiq. 

Food, drinks & koeling

Globaal genomen kunnen we stellen dat elektrische apparaten die warmte maken veel elektriciteit vragen. Kijk zeker goed naar de wattage, het verbruik, dewelke bij de specificaties van elk artikel zijn vermeld.

Om bovenstaande reden hebben we ook heel wat apparaten op gas om zo de elektriciteitsvoorziening te besparen van hoge last.

We vragen om de artikelen proper terug te brengen of klaar te zetten zoals afgeleverd. Zo niet, rekenen we een poetskost aan. Respect voor de materialen = key!

Al onze food, drinks & koeling artikelen kunnen zowel opgehaald worden in ons magazijn te Aartselaar of geleverd worden.
Bij het huren van onze popcornmachine en suikerspinmachine krijgen jullie standaard een handleiding mee. Deze kan je rustig bekijken samen met het toestel. 
Wil je toch op voorhand al wat meer informatie? Alle informatie over ons popcornmachine vind je hier. Alle informatie over ons suikerspinmachine vind je hier.
Extra porties kunnen ook besteld worden via onze webshop!
Bij het huren van onze paella-pan kan je inderdaad ook een gasfles bestellen. Zo kan je meteen van start vanaf dat je alles in huis hebt. 
Lees hier alles over onze paella-pan. 
Onze warme drankenhouder is om drank warm te houden. Ideaal voor gluwwijn of warm water voor thee.
Koffie kan je hier niet in maken maar kan je deze indien gewenst wel hierin warm houden. Wil je koffie maken en warm houden? Huur dan onze perculator.
Chocomelk houd je warm in onze chocomelkdispenser en NIET in deze warme drankenhouder. Chocomelk moet namelijk in beweging blijven, anders zakt de chocolade naar beneden. 
Al ons materiaal dat onder food, drinks & koeling staat kan afgehaald worden. Kijk wel even de afmetingen na zodat je zeker bent dat alles in je auto of camionette past.
Onze frigo display moet rechtstaand vervoerd worden en kan niet platgelegd worden in een auto. Willen jullie display frigo's met de auto vervoeren? Dan raden we onze frigo's van 80cm aan. 
Ons partyfood (suikerspinmachine, popcornmachine,...) valt onder feestmateriaal en wordt minstens een dag op voorhand voor je werkelijke huurdag geleverd en minstens een dag na je werkelijke huur opgehaald. Springkastelen, attracties en spelen worden de dag zelf geleverd en opgehaald. Indien jullie wensen dat alles samen geleverd wordt, vermeld dit via opmerkingen en vraag dan transport op afspraak aan. Als jullie alles afhalen kan je wel alles tegelijk de dag op voorhand ophalen. 
Jazeker, wij leveren de producten proper af en wensen deze ook proper terug te ontvangen. Indien dit niet het geval is, rekenen we schoonmaakkosten aan. 
Dat hangt van de vochtigheid in de lucht af. Bij hoge vochtigheid met regenweer reken je op 15 minuten, op een droge zomerdag tot enkele uren. De gespinde suiker trekt vocht aan en dan krijg je druppeltjes op je suikerspin dewelke dan oplost en de hele suikerspin "naar beneden trekt". Als je de suikerspin luchtdicht verpakt blijft dit een hele dag goed. Dat is de reden waarom je op de kermis en in attractieparken de suikerspinnen op een toog ziet met een doorzichtige zak rond.
Ja hoor. Alles hangt af van de kwaliteit van de doos. Hoe beter je deksel luchtdicht is, hoe langer je dit kan bewaren. Reken op 5 dagen voor een goedkoop licht doosje tot 10 maanden in een goede luchtdichte bewaardoos. Dit alles wel in een droge ruimte op kamertemperatuur (zeker niet in de koelkast leggen).
Meld je probleem meteen tijdens de huur via een telefoontje én een email, zo kunnen we samen opzoek gaan naar een oplossing.
Neen, we raden altijd aan om enkel de porties te bestellen die je effectief zal gebruiken. Ongeopende of ongebruikte porties worden niet teruggenomen - ook niet indien nog vacuüm verpakt.
Houd er rekening mee dat het tenminste 12-24 uur duurt voordat een koelkast/vriezer na installatie koud genoeg is om de temperatuur in te kunnen stellen.

Inrichting & deco

Wij gebruiken onze kunstplanten om een groene tint te geven aan evenementen. Kunstplantjes op statafels, hangplanten hangen we in vouwtenten voor een leuke sfeer en onze palmbomen gebruiken wij om voor de palen van vouwtenten te plaatsen. Zo heb je ineens een hele andere setting gemaakt. 
Wij hebben een groot aanbod aan lopers in verschillende kleuren. Deze lopers worden niet verhuuurd maar verkocht. Nadat je je loper hebt aangekocht moet je deze dus niet terugbrengen en kan je deze dus bijhouden en hergebruiken.
Onze lopers zijn over het algemeen 1m breed, sommige 2m breed. De lengte van je loper kan je zelf kiezen. Indien je 1 loper wenst, vul je bij aantal het aantal meter in. Indien je meer lopers nodig hebt van een bepaalde lengte: geef dit even mee bij opmerkingen en wij zorgen voor de juiste offerte. 
Lopers kunnen vastgezet worden met dubbelzijdige tape. Deze kan je bij ons bestellen in de webshop. Je kan lopers op die manier niet vastplakken op een ondergrond van zand of gras. Indien dit het geval is raden we aan om je loper vast te zetten door er bv. afzetpalen op te zetten.
Jazeker, onze afzetpalen kunnen voor zowel korte als lange termijn gehuurd worden. Vraag je offerte aan via onze webshop en laat even weten hoe lang je de afzetpalen wenst te huren.
Wij verhuren onze houten kratten in een set van 5 stuks. Je moet dus 4 sets van 5 huren. Je krijgt dus 20 kratten mee ipv 18.
Wij hebben meer dan 20 schildersezels te huur. Vraag je offerte aan via de webshop en wij helpen je graag verder. 
Jazeker, al ons steigerhout deco past perfect bij ons steigerhouten meubilair. Dit is van hetzelfde hout gemaakt. Hierdoor kan je de steigerhouten stijl doortrekken op je feest of event.
Jazeker, je kan dankzij onze bevestigingspalen een lange scheidingswand maken. Zo kan je een bepaalde ruimte bedekken.
Nee, deze scheidingswanden zijn voorzien van een molton doek. Dit doek is bestemd voor binnen gebruik en mag niet nat of vochtig worden.

Meubilair

Ja hoor. Contacteer ons even op info@eventarent.be en we maken een aantrekkelijke prijs.

Al het materiaal zonder kussens , leder of linnen kan tegen een regenbui. Indien het vuil is geworden vragen we wel omdit even proper te maken voor ophaling of terugbezorging.

Jazeker, wij verhuren linnen voor onze (sta)tafels. Deze vind je bij tafelgerei en linnen onder linnen.
Linnen mag niet gewassen teruggebracht worden zonder blijvende vlekken (vetplekken, rode sausvlekken, brandplekken,...) of gaten. Blijvende vlekken en/of gaten worden aangerekend. Indien jullie door omstandigheden wel blijvende vlekken hebben of linnen vochtig binnenbrengen, gelieve dit meteen te laten weten bij ophaling of terugbrengen.
Geen probleem. Kijk even op elk artikel naar de transportafmeting. Dan kan je even nameten of dit in je wagen past.
Voor veel artikelen hebben we alternatieven voor verhuur op afhaalbasis. Zo hebben we verschillende klapstoelen en bijvoorbeeld een vouwbare barkruk ipv de grote gewone barkrukken.
Onze kledingrekken worden altijd gedemonteerd bij vervoer. Zo kunnen jullie deze meenemen in een personenwagen. Onze buizen van de kledingrekken zijn 200 cm dus deze ruimte moet je dan wel in je auto hebben. 
Wij voorzien enkel opbouw en afbraak van springkastelen en attracties. Overig feestmateriaal wordt zelf door jullie opgebouwd en afgebroken. Onze materialen zijn eenvoudig op te bouwen en af te breken. Bij ophaling van gebruikt feestmateriaal verwachten we dat alles terug klaarstaat zodat het meteen ingeladen kan worden in onze wagens. 

Skytubes & blikvangers

Een skytube is een langvormige buis (meestal 6m hoog) die heen en weer wappert door een blower onderaan.

Een skydancers is een skytube met armpjes en een gezichtje. Het is een echt mannetje.

Een skydancer beweegt nog meer dan een skytube doordat er ook lucht door de armen gaat. 

 • Reken zeker dat voor een skytube of skydancer van 6meter hoog je een vrije ruimte rondom de blikvanger nodig hebt van 5meter. Zo voorkom je schade. De stof van de blikvangers zijn heel schadegevoelig. Ze zijn stevig maar licht. Hierdoor vliegen ze goed omhoog maar ze zijn heel schadegevoelig bij aanraking met poort, gevel, lantaarnpaal,takken van boom,...

 • Zorg ervoor dat de stroom niet onderbroken wordt. Als de stroom uitvalt en de stroom wordt opnieuw aangezet heb je de kans dat de blower langs onderen een deel van de neerliggende tube opzuigt, met alle gevolgen vandien...

 • Bij het opzetten van een skytube, skydancer of opblaasfiguur is het belangrijk om:
  • De stof goed vast te plakken met velcro aan de blower.
  • Ervoor te zorgen dat als je de blower aanzet de stof mee begeleidt naar boven. Indien je dit niet doet, is er een grote kans dat de stof op de grond terecht komt en zo onderlangs opgezogen wordt in de blower. Hierdoor scheurt de stof.
  • Opletten dat je een grote vrije ruimte hebt op de grond en in de lucht. Voorzie de lengte van de tube in diameter rond de blikvanger vrij. In de lucht opletten dat er geen bomen, taken, daken in de buurt zijn waar de blikvanger aan kan vasthangen.
 • Bij het afzetten van een skytube, skydancer of opblaasfiguur is het belangrijk om:
  • Ervoor te zorgen dat als je de blower uitzet de stof mee begeleidt naar beneden. Indien je dit niet doet, is er een grote kans dat de stof op de grond terecht komt en zo onderlangs opgezogen wordt in de blower. Hierdoor scheurt de stof.
Een blower verbruikt 950 watt.
Dat kan. Om zeker te zijn rekenen we op 3 blowers op 1 zekering.
Jazeker. Vraag gerust een offerte aan. Reken op een 375 euro excl BTW voor een basismodel van 6m incl. blower. Ook gepersonaliseerde skytubes en skydancers zijn mogelijk.
Jazeker, de blowers zijn dezelfde. De enige andere blowers worden gebruikt voor opblaasfiguur Ooiveaar en voor de ledcones. Bij de ledcones zijn de blowers voorzien van verlichting.
Onze skytubes en blikvangers kunnen zowel geleverd als afgehaald worden. Ophaling gebeurt in ons magazijn in Aartselaar. 
Jazeker ook skytubes en blikvangers kunnen geleverd worden door ons. 

Tenten

Dit hangt af van enkele gegevens

 • Hoeveel mensen wens je te plaatsen en op welke manier: zittend, statafel of gewoon staand?
  Je kan dit eenvoudig berekenen op basis van volgende factoren:
  • 0,5 m2 per persoon staand zonder tafel
  • 0,7 m2 voor een persoon aan een statafel
  • 1,4 m2 voor een persoon zittend aan een tafel
    
 • Welke extra zaken wens je te plaatsen in je tent?
  • 5 m2 voor een bar tot 100 personen
  • 10 m2 voor een bar tot 250 personen
  • 12 m2 podium 4x3 voor een DJ
  • 3 m2 podium per bandlid (drummer iets meer)
  • 6 m2 garderobe 100 personen
  • ruimte voor catering/buffet, is heel verschillend. Dit ga je zelf moeten bekijken hoeveel tafels je van welke grootte wens te plaatsen.

Je hebt niet steeds een vloer nodig.

Een keuze voor een tentvloer is afhankelijk van:

 • ondergrond: gras, steen, kiezels of zand
 • koude: zonder vloer als het minder dan 20 graden is wordt het wel fris en is het moeilijk te verwarmen zonder vloer
 • sfeer: een houten vloer geeft een heel ander gevoel en zicht
 • Regen: bij regenweer of vochtige ondergrond wordt gras of zand al snel een 'smerige boel' en is een vloer aangewezen

Enkel de vouwtenten kunnen door u zelf gebouwd worden. Deze kunnen afgehaald worden of door ons worden geleverd. Standaard worden deze niet opgebouwd, opbouw door ons kan. Hiervoor rekenen we een extra kost aan.

Wij hebben een duidelijke instructiefilmpje en instructiehandleiding voor opbouw van de tenten. Dit gaat heel vlot. Op een tiental minuutjes heb je met 2 personen elk type vouwtent opgesteld.

De stertenten worden altijd door ons gebouwd.

Dit is niet eenvoudig. We hebben 2 types vloer. De pvc kliktegels hebben een vlakke ondergrond nodig om mooi in elkaar te passen en een vlakke vloer te hebben.Iets meer speling is mogelijk bij onze houten tentvloer. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.
Ja hoor. Door gebruik van onze verwarming (elektrisch of gas) kan je zeker een tent huren. We helpen je hier heel graag mee verder.
Al onze tenten hebben gekeurde zeilen. Indien nodig, kunnen wij u deze certificaten mailen.
 • Voor een (voornamelijk) gesloten tent
  Dan raden we steeds een gasheater aan.

  Om een idee te geven voor tenten met volgende afmetingen (zonder hevige wind en buitentemperatuur tussen 5 en 20graden).

  • tent 3x3m, 4x4m en 3x6m : 15kw

  • tent 4x6m en 4x8m: 30 kw

  • 2x 4x6m of 2x 4x8m: 55 kw
    
 • Voor een open tent zonder zijwanden (of met maar 1 kant)
  Dan raden we steeds straalverwarming aan om de ruimte rondom de straalverwarming plaatselijk op te warmen. Hierin heb je keuze tussen elektrische verwarming (verwarming op statief of hangverwarming) en gasverwarming (lounge heaters, paddestoelverwarmers of pyramideverwarming)
Wij voorzien bij de huur van vouwtenten standaard en verankeringsset. Hiermee kan je de vouwtent verankeren op een zachte ondergrond. Zet je de tenten op een harde ondergrond: beton, steen,... dan bestel je best ook tentgewichten.
Meerdere tenten tegen elkaar zetten is zeker mogelijk om een grotere oppervlakte te voorzien. Best is om dan nog een regengoot te voorzien bij toebehoren tenten. Deze regengoot kan je tussen de twee tenten plaatsen zodat er geen regen tussen de tenten druppelt. 

Als er hevige wind of storm wordt voorspeld dan raden we aan om de tent af te breken en binnen te zetten. Een tent kan zeker tegen wat wind maar bij felle wind of storm raden we aan om de tent niet te gebruiken.
Vanaf 8 BF (60km/u) tent afbreken en veilig opbergen.

Ja. Tenten moeten verankerd worden met de daarvoor voorziene verankeringsset. Deze set kan gebruikt worden bij een zachte ondergrond. bv. gras. Zetten jullie de tent op een harde ondergrond? Dan raden we aan om extra gewichten te voorzien. Voor onze vouwtenen van 3x3m raden we 15kg per poot aan. Voor onze grotere tenten raden we 30 kg per poot aan. Bij windstoten van 60 km/h raden we aan om extra verankering te voorzien of de tent af te breken. 

Onze tenten kunnen in geen geval gebruikt worden als kooktent (geen barbecue, frituur, paella, mosselen, ...). Dit zorgt voor zoveel vuil en vet aan de tenten waardoor deze niet meer aan de perfecte staat zou voldoen voor mooie tuinfeesten. Hiervoor hebben wij speciale kooktenten die gemaakt zijn om in te koken.
Een tent annuleren bij mooi weer kan niet kosteloos. Bij annulatie tent gelden de gewone annulatievoorwaarden:

- 60% van het netto Orderbedrag, wanneer de annulering plaatsvindt tussen de 59ste en 30ste dag vóór het tijdstip waarop de zaken aan de Huurder ter beschikking zouden worden gesteld; 

- 70% van het netto Orderbedrag bij annulering tussen de 29ste en 10e dag vóór voornoemd tijdstip; 

- 80% van het netto Orderbedrag bij annulering na de 10e dag vóór voornoemd tijdstip. 

Verwarming

Nee hoor. Belangrijk is dat je gasverwarming niet gebruikt in een volledig gesloten ruimte. De gasverwarming neemt zuurstof uit de lucht om de lucht op te warmen. Bij een hele grote ruimte (magazijn bv) , een geventileerde ruimte of tent is er geen enkel probleem.
Gewoon zorgen dat je het toestel goed gebruikt en je met een tang de gasfles goed dicht draait als je deze aansluit.
De toestellen worden na elke verhuur gecontroleerd op correcte werking, jaarlijks wordt elk toestel onderworpen aan grondige controle op mogelijkse slijtage.
Ja. Alle verwarming moet steeds op een vlakke ondergrond worden geplaatst.
Al onze verwarmingstoestellen hebben een certificaat. Deze kunnen uiteraard bezorgd worden bij huur.
Handig is om zelf een tang te voorzien voor verwarming met gas.
Je hebt enkel een stopcontact nodig. Een gewoon stopcontact is voldoende. Houd er wel rekening mee dat verwarmingstoestellen best wat vermogen vragen en je niet te veel toestellen op 1 elektrisch circuit aansluit. Om zeker te zijn rekenen we steeds dat je op 1 circuit 3500 watt kan aansluiten, tel dan zeker even het vermogen van de gehuurde toestellen op om afspringen van de zekering te voorkomen.

Vaak wordt ons de vraag gesteld welke verwarming nodig is voor het feest of event. Dat hangt van heel wat factoren af. Kijk zeker naar alle voor en nadelen per toestel want dan merk je al snel dat er een verschil is tussen een open ruimte, gesloten ruimte, gebruik van gas(mag niet op elk publiek event bv.) , nood aan bepaald wattage voor elekrtische verwarming (niet altijd beschikbaar), duur van de warmte (voor maanden een warme tent te voorzien is bijvoorbeeld gebruik van propaangas veel te duur).

Om een idee te geven welke verwarming je nodig hebt als je een gesloten ruimte echt wenst te verwarmen (en niet met paddestoelverwarmers buiten bv) kan je met volgende informatie een idee vormen van wat nodig is.

Voor het verwarmen van een woning (geïsoleerd dus geen tent) voorziet men 70 watt per m³ ('kuub') om de ruimte om 22° te kunnen verwarmen aan een buitentemperatuur van -8°. Dus bij een ruimte van 4x4m op 2.6m hoog heb je ongeveer 3KW nodig.

 • Voor een (voornamelijk) gesloten tent
  Dan raden we steeds een gasheater aan.
  Om een idee te geven voor tenten met volgende afmetingen (zonder hevige wind en buitentemperatuur tussen 0 en 10graden).

  • Tent 3x3m, 4x4m en 3x6m : 15kw
  • Tent 4x6m en 4x8m: 30 kw
  • 2x 4x6m of 2x 4x8m: 55 kw
 • Voor een open tent zonder zijwanden (of met maar 1 kant)
  Dan raden we steeds straalverwarming aan om de ruimte rondom de straalverwarming plaatselijk op te warmen. Hierin heb je keuze tussen elektrische verwarming (verwarming op statief of hangverwarming) en gasverwarming (lounge heaters, paddestoelverwarmers of pyramideverwarming).

Jazeker. Een elektrische straalverwarming halen dezelfde hitte als gasverwarmers. Voordeel van elektrische straalverwarming is dat deze specifiek 1 richting in schijnen waardoor je de stralen echt op iets of iemand kunt richten. Daarnaast kan je ook de hoogte aanpassen van de elektrische straalverwarming.

Een gasverwarming heeft meer vermogen nodig om dezelfde warmte te behalen als een elektrische straalverwarming. Dit komt doordat de elektrische straalverwarming werkt met kortegolf/middengolf infrarood. Een paddestoelverwarming op gas werkt met middengolf/langegolf infrarood.

Een elektrische verwarming van 3000W heeft hetzelfde als een gasheater van 4000W.

Bij extreem lage buitentemperaturen of een zeer groot gasgebruik is het zeker mogelijk dat de gasfles bevriest. Het gas (propaan) zal zelf niet aanvriezen.
Je merkt dit als je ineens minder gastoevoer hebt: dus minder warmte krijgt van de gasverwarming ondanks dat je een volle gasfles hebt meegekregen. Als dit gebeurt: schakel je de gasverwarming even uit en draai je de gasfles dicht tot de gasfles weer opgewarmd is. Draai dan de gasfles terug open en zet je gasinstallatie terug aan. Dan zou alles terug moeten werken.
Onze warmtepyramide kan opgehaald worden maar met de nodige zorg. Idealiter wordt deze verwarming rechtstaand vervoerd moeten worden en goed ingepakt moeten worden in dekens. Dit omdat de vlam brandt in glazen koker die heel breekbaar is. Voorzie zelf een lege achterbank en genoeg dekens om geen schade op te lopen.

Om een gasfles veilig te vervoeren geven we je enkele tips:

 • Zet de gasfles altijd rechtop. Zo voorkom je dat de gas begint te rollen.

 • Zet de gasfles vast in de auto. bv. door de gasfles vast te maken met een gordel.

 • Zet een gasfles niet in volle zon in je wagen + rook niet in je wagen wanneer je een gasfles vervoert.

 • Draai de gasfles goed dicht voor je de fles gaat vervoeren.

 • Zorg ervoor dat kinderen en/of huisdieren niet aan de gasfles kunnen tijdens vervoer. 

 • Zorg voor goede ventilatie in de wagen tijdens het transport.

We leveren onze artikelen steeds zonder opstelling en halen deze op zoals geleverd (door jou gedemonteerd en proper klaargezet).

Indien gewenst kan deze door ons worden opgesteld. Dit dient wel op voorhand duidelijk worden afgesproken zodat we dit kunnen inplannen. Hiervoor wordt er meerkost berekend.

Je kan je eigen gasfles voorzien voor onze gasverwarming. Hou er rekening mee dat je gasfles een buitendraad aansluiting moet hebben.
Al de aansluitingen van onze gasverwarmingen zijn voorzien van een aansluiting voor buitendraad. 
Een gasfles zal niet ontploffen. Wanneer de temperaturen oplopen, stijgt de druk in de gasfles. Gasflessen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen oplopende druk maar het is altijd beter om de gasflessen uit de zon te houden.
Beste is om gasflessen te bewaren op een koele plek in de schaduw. Een aangesloten fles plaats je bij voorkeur niet in de zon en nooit bij een warmtebron. 

Ontstaat er brand in de buurt van een gasfles. Bel dan 112. Verdwijder de fles ver uit de buurt van de hitte indien mogelijk. Indien niet mogelijk probeer de fles dan te besproeien met water om af te koelen tot de brandweer komt. Ga ver genoeg uit de buurt staan. 
1. Als je gas ruikt, draai dan je gastoestel uit en dan pas de gasfles. Verlucht de ruimte.
2. Bij gebruik zorg je voor voldoende verluchting. Als je een gasfles buiten gebruikt, graaf deze nooit in. Als je een gasfles binnen gebruikt, verlucht voldoende zodat de gas niet ophoopt bij een eventuele lek in de ruimte.
3. Zet een gasfles nooit in de zon of in de buurt van een vuur of verwarmingstoestel.
4. Stockeer je gasfles niet in de kelder.
5. Gebruik een gasfles altijd rechtop en transporteer deze ook alijd rechtop. 
6. Hou een gasfles ver van brandende sigaretten, een vlam en open vuur. Dit zeker als je de gasfles aansluit wan dan is de kans op ontsnappend gas groter.
7. Sluit altijd eerst de gaskraan van het toestel en dan pas van de gasfles.
8. Als de gasfles niet makkelijk aansluit aan het toestel, forceer deze dan niet. 
 
Wij verkopen de gas maar de gasfles zelf moet terug binnengebracht worden met de bijhorende dop. Transporteer de gasfles altijd rechtop.
Wil je de gasfles ook bijhouden? Dan betaal je 15 euro extra en krijg je een waarborgkaartje mee. Zo kan je de gasfles als deze op is, retourneren bij een gasverdeler.
 
Neen, wij geven geen geld terug voor gasflessen die niet of gedeeltelijk gebruikt zijn. Na gebruik wordt het verbruik niet verrekend. We geven een volle gasfles mee en geven geen geld terug afhankelijk van het verbruik. Wel kan de fles, met inbegrip van 15 euro waarborg per fles, worden overgenomen.
Ja hoor, eender welk hout is mogelijk.
 We raden aan onze vuurschalen te gebruiken op een stenen, metalen of zand-ondergrond. We zouden deze niet op mooi gras of kunstgras plaatsen. Hiervoor kan je eronder best bescherming voorzien.  Een metalen plaat of dergelijke dewelke hiervoor kan dienen hebben wij niet in ons aanbod.
We raden telkens 1m vrije ruimte aan rond de warmtebron om eventuele verbranding (bv aan tentzeil, houten muur, ...) te vermijden
Handig is om zelf een tang te voorzien voor verwarming met gas.

Hygiëne - Coronaproof event

Ja hoor. We hebben alcoholspray dat we geproduceerd hebben met een Belgisch labo. Het is een goed product met glycerine in zodanig dat de handen niet uitdrogen.
Het is belangrijk om aan de in en uitgang van je event/ feest een desinfectiepaal te plaatsen. Dit geeft iedereen de kans om met een goed gevoel en virusvrij je event binnen te stappen. Op het event kan je op togen en tafels de mooie tafelmodellen te plaatsen zodat de mensen wanneer ze wensen hun handen kunnen ontsmetten.
Ja dat kan. Je kan onze desinfectiepalen huren zonder alcoholgel.
Indien je toch ook alcoholgel wilt bestellen, kan dat ook via onze webshop.
Jazeker. Elk model kan makkelijk gevuld worden met alcoholgel. We voorzien jullie van het nodige zodat jullie zelf de desinfectiepalen kunnen (aan)vullen.
Jazeker. Onder in de handwasbak zitten 2 jerrycans. In 1 jerrycan stop je proper water en in de andere komt het vuile water. Zo kan je de wasbak gebruiken op plaatsen waar geen watertoevoer is.
Onze scheidingswanden zijn voor binnen gebruik. Deze mogen niet buiten geplaatst worden.
Jazeker. Onze roll-up banners zijn zoals de naam zegt: roll-up. Je kan ze dus makkelijk oprollen waardoor ze makkelijk te vervoeren zijn met de bijhorende transportzak. 
Ook alcoholgel kan je bij ons kopen voor je evenement zonder de desinfectiepalen. Zo kan jij veilig mensen ontvangen.
Dat kan! Vermeld dit even bij jullie aanvraag en wij voorzien een offerte waarbij de desinfectiepalen reeds gevuld zijn met alcoholgel.

Tafelgerei & linnen

Onze glazen, borden en bestek mogen terug vuil binnengebracht worden.
Het materiaal moet wel ontdaan zijn van drank- en etensresten.

Gelieve de glazen, borden en bestek ook per type bij elkaar te plaatsen.


Al onze andere materialen moeten wel schoon terug binnengebracht worden. 
 

Linnen mag niet gewassen teruggebracht worden zonder blijvende vlekken (vetplekken, rode sausvlekken, brandplekken,...) of gaten.
Blijvende vlekken en/of gaten worden aangerekend. 
Indien jullie door omstandigheden wel blijvende vlekken hebben of linnen vochtig binnenbrengen, gelieve dit meteen te laten weten bij ophaling of terugbrengen.

Themafeesten

De pakken van Sinterklaas en Piet worden per dag verhuurd. Ophalen is de dag zelf in de ochtend en terugbrengen is in de avond.
Wil je langer huren? Dat kan maar dan rekenen we per dag 25% van de prijs aan.
Kostuums moeten niet gewassen worden, wij wassen deze voor jullie. 
We vragen wel om de kostuums als een goede huisvader te verzorgen en te gebruiken.
Bij schade dat opgelopen is tijdens de huur zijn we genoodzaakt dit aan te rekenen.
Jazeker, wij leveren ook onze kostuums.
Nee, het boek kan apart gehuurd worden. Belangrijk: in het boek mag niet geschreven of geplakt worden.
De Make-up voor Piet is niet inbegrepen bij het Pietenpak. Deze is apart te koop en is voldoende voor 3 Pieten.
Nee, de Pietenzak is apart te huur. 

Verkoop