Suikerspinmachine huren

Verhuur van Suikerspinmachine

 

Alles over ons suikerspinmachine

Een origineel idee op elk feest: een suikerspinmachine!
Normaal vind je dit enkel op verplaatsing maar vanaf nu kan dit ook op een professionele manier bij jullie thuis. Een suikerspinmachine huren doe je bij Eventa Rent om op een eenvoudige manier je eigen professionele suikerspin te maken met ons handig suikerspin toestel! Ons suikerspinmachine is ideaal voor trouwfeesten, verjaardagsfeesten, communie-, lente- en suikerfeesten. 

Hoe werkt ons suikerspinmachine?

Stap 1 – De suikerspinmachine inschakelen door beide schakelaars aan te zetten.
Stap 2 – Wanneer de suikerspinmachine warm is kan er suiker toegevoegd worden. Een volle schep suiker in het midden (in het ronddraaiend gedeelte) toevoegen (maximaal 1 schep - nooit meer suiker toevoegen!). Als de suiker voldoende verwarmd is, zullen er draden ontstaan en kan de suikerspin gemaakt worden.
Stap 3 – Draai het stokje tussen duim en wijsvinger, terwijl je op hetzelfde moment met
de hele arm een ronddraaiende beweging maakt langs de binnenrand van de kom.

Herhaal stap 2 en 3 om een volgende suikerspin te maken.

Schoonmaken

Je dient de machine na gebruik opnieuw schoon te maken. Indien de machine bij het ophalen nog sporen van gebruik vertoont, zal een toeslag van 35€/uur poetskost  aangerekend worden.
 • Laat voor het reinigen de machine draaien tot alle suiker uit het ronddraaiend mechanisme, in het midden van de schaal, is.
 • Zet voor het reinigen altijd de schakelaars eerst uit, haal de machine uit het stopcontact en geef de machine voldoende tijd om af te koelen.
 • Reinig de metalen schaal met WARM water en afwasmiddel. Gebruik hiervoor de zachte kant van een sponsje om krassen te vermijden.
 • Reinig het verwarmingselement. Als je de machine hebt laten draaien is de meeste suiker er uit. Giet er vervolgens heet water in om de resterende suiker te laten smelten en deze ‘kop’ volledig proper te maken.
 • Plaats de voedingskabel en afgewassen suikerschep opnieuw in de lade onderaan de machine.

Belangrijke informatie

 • De machine dient ENKEL om suikerspin te maken.

 • Gebruik ENKEL de meegeleverde suiker. Deze is speciaal bedoeld voor suikerspin.

 • De machine mag ENKEL door een volwassene gebruikt worden.

 • Wees voorzichtig bij het werken met de machine. Sommige delen worden zeer warm.
Bij problemen of schade bel je onmiddellijk naar Eventa Rent op het nummer: 0484 29 55 10

Veelgestelde vragen suikerspinmachine

Je kan je suikerspinbenodigdheden via opze webshop kopen bij verbruiksartikelen food of je bestelt bij ons foodpakketten al een suikerspinmachine inclusief suikerspinporties.
Wij vragen om de suikerspinmachine schoon te maken na gebruik. Indien dit niet het geval is, rekenen we een extra schoonmaakkost aan. 
Een suikerspin maak je heel eenvoudig met hulp van ons youtube filmpje. Bij het leveren of afhalen van de suikerspinmachine ontvangen jullie een handleiding met de nodige uitleg en extra informatie.
De suikerspinmachine kan opgehaald worden in ons magazijn: Dijkstraat 2 te Aartselaar binnen de uren die worden vermeld op de orderbevestiging. 
Het toestel kan overal geleverd worden. Vraag het aan via onze webshop en de transportprijs wordt berekend voor je. 
Jazeker! We hebben standaard ook blauwe suikerspin en witte suikerspin in de aanbieding.

Leuke thema's met ons suikerspinmachine

 • Vier Halloween met een suikerspin!
  • Neem witte suiker in plaats van roze, Voeg twee (zelfgemaakte en/of eetbare) papieren ogen toe: de ideale eetbare spook.
 • Originele apero met suikerspin
  • Maak kleine porties suikerspin en voeg deze toe aan een leeg glaasje cava of champagne. Komen je gasten toe? Schenk de drank over de suikerspin voor een special effect. Hier een voorbeeld van een recept
   Dit is ook heel leuk voor kinderfeestjes: vervang de cava of champagne door sprite of bruiswater.
 • Unicorn PARTY
  • Organiseren jullie een unicornfeest? Dan kan je aan de slag met suikerspin. Voeg roze (of andere kleuren) suikerspin toe in een doorzichtige beker. Teken unicorn oogjes op de plastieke beker en maak in kleurpapier oortjes en een unicorn hoorn. Plezier verzekerd.
    
 • Meer ideetjes en tips voor een feest met suikerspin vind je hier. 
Moeder en dochter maken samen een suikerspin met suikerspinmachine in Schilde
Suikerspinmachine en popcornmachine op themafeest in Kontich
Tomas geeft suikerspin gemaakt met suikerspinmachine aan meisje tijdens personeelsfeest in Antwerpen