Lichtslingers voor Binnen en Buiten

De gezelligste lichteffects voor uw evenement!

Birgit met prikkabel in magazijn
Lichtjes in het donker!
We kunnen het allemaal goed gebruiken in deze donkere tijden.
Het zorgt voor gezelligheid en met de huidige Corona situatie geeft het toch wat licht in de tunnel waar we ons nu allemaal in bevinden. 
Als feestverhuurbedrijf hebben wij wel wat ervaring met verlichting en licht. Licht kan namelijk net dat extraatje geven voor elk type gelegenheid. 
 
We nemen jullie hier graag even mee waarom wij mensen zo kunnen genieten van licht en welke verlichting ik aanraad bij het kiezen van licht. 

1. Korte geschiedenis

Al eeuwen vechten wij tegen de duisternis

Sinds het begin van de mensheid wisten mensen dat ze vuur nodig hadden. Vuur is iets dat niet is uitgevonden maar is iets dat de mens heeft leren te maken en te gebruiken. Vuur werd vroeger gebruikt om eten te maken, warmte te voorzien en om gevaar weg te jagen. 
Vuur zorgde er vroeger voor dat we iets konden zien in het donker. De warme vlammen en de mooie geel-oranje kleur zorgen ervoor dat we ons meteen vrij veilig voelen in het donker. 
Jarenlang hebben mensen vuur gebruikt als lichtpunt. Doorheen de jaren kwamen er kaarsen, olielampen, gaslampen,... Het nodige werd gedaan zodat we in het donker konden zien en ons veilig voelden. 
Blij te kunnen zeggen dat er een ene Thomas (toeval?) Edison was in de 19e eeuw die een gloeilamp met koolstofvezel liet branden. Dit veranderde enorm veel in de mensenlevens en dat tot op de dag van vandaag. 
Nu heeft iedereen thuis licht door op een schakelaar te duwen. Wij hebben nu verschillende manieren om ons niet alleen veilig te voelen door licht maar ook de gezelligheid wordt nu enorm bepaald door onze verlichting. 
 

 
Vuurschaal en vuur worden nog altijd als verlichting en verwarming gebruikt
 
 
Lichtslinger op personeelsfeest in magazijn

2. Licht

Wat heeft het allemaal te bieden?

Nu wij zo gewend zijn aan licht, kunnen wij ook met licht spelen en er een ervaring van maken.
Niet voor niets dat veel steden en gemeente in donkere tijden lichtshows en wandelingen organiseren. Denk hierbij aan de Grote Schijn in het Rivierenhof, het lichtfestival in Gent,... 
Het zorgt gewoon voor het lichtje in de duister. 
MAAR om tot het moraal van het verhaal te komen: hoe kan jij zelf zo'n fantastische sfeer, gezelligheid en veilige omgeving creëren in donkere tijden?
 
Heel eenvoudig en een kerstboom is hier een voorbeeld van!
Lichtslingers! 

Oke er zijn ook nog andere manieren om het gezellig te maken maar lichtslingers zijn mijn favoriet! Ik geef even mee waarom en wat je er allemaal mee kunt!
 
 
 
Waarom lichtslingers?
 
Ik hou van lichtslingers en ben denk ik niet de enige. Lichtslingers, prikkabel, lichtketting, snoerverlichting, guirlande,... Zoveel namen voor 1 type product: een sliert met lichten!
 
Een lichtslinger is tegenwoordig een heel dankbaar product: 
 • Je hangt ze makkelijk op en ze kunnen tegen weer en wind (als je ze goed hebt opgehangen).
 • De lichtbollen van de prikkabel zijn tegenwoordig niet meer van glas dus deze gaan minder snel stuk.
 • Als je goede lichtslingers vindt dan is de kabel mooi zwart waardoor de slingers niet storen bij daglicht.
 • Je kan meerdere lichtslingers aan elkaar linken dus je hebt minder elektriciteitspunten nodig. 
 • Lichtketting makkelijk in combinatie met andere soorten verlichting.
EN er zijn zoveel verschillende variaties ivm kleur, lengte, afstand tussen de lampjes, grootte van de lampen, dimbare lichten,...
Lichtslingers op tuinfeest met vouwtenten en verwarming

 
huwelijksfeest met prikkabel, tafels, stoelen, tafellinnen van eventa rent
Wanneer kan ik lichtslingers gebruiken?
 
Je kan lichtslingers voor elke gelegenheid gebruiken. 
 • Je vindt deze guirlandes tegenwoordig terug op het terras van verschillende cafés of pop-up bars. 
 • Heel veel trouwers huren mooie dimbare warm witte lichtkettingen voor op hun trouwfeest. De lichtkettingen worden zowel binnen als buiten gebruikt. Buiten voor de mensen die een luchtje willen scheppen en binnen: eerst voor receptie en diner om nadien extra te dimmen tijdens het avondfeest. 
 • Verjaardagsfeestje of bbq in de tuin gepland? Zowel gekleurde als leuke warm witte prikkabels zorgen voor de juiste sfeer.
 • Heel veel winkelstraten in verschillende steden en gemeenten gebruiken snoerverlichting om hun winkelstraat extra te verlichten. 
 • Heb je een grote tuin of oprit en wil je extra verlichting? Deze ledslinger zorgt voor mooie verlichting zodat iedereen de weg vindt naar jou tuin of oprit. Kan hele jaar gewoon buiten hangen. 

3. Welke lichtketting kan je huren bij Eventa Rent?

Tomas heeft voor jou een mooie selectie prikkabel uitgekozen!

Lichtslingers 20m

Wij hebben verschillende types lichtslingers van 20m. Deze lichtslingers kunnen tot 7-8 slingers aan elkaar gelinkt worden als ze niet dimbaar zijn. Deze lichtkettingen zijn ideaal voor grote tenten, oppervlakten of evenementen die verlicht moeten worden. Er zit namelijk per lampje 1 meter tussen. Zo kan je dus vrij grote ruimtes verlichten. 
 
1. Lichtslinger van 20m, warm wit, niet dimbaar - Prikkabel ideaal voor buiten voor groot terras of voor pad/weg te verlichten. Kunnen aan elkaar doorgelinkt (tot ongeveer 7/8 prikkabels) worden zodat je hele grote afstanden kunt verlichten. 
2. Lichtslinger van 20m, warm wit, dimbaar - Deze lichtslinger is ideaal voor feesten waar voorafgaand een diner of receptie is. Eerst kan je de verlichting op zijn felst aanzetten zodat iedereen elkaar kan zien. Vanaf je richting het dansfeest gaat kan je de verlichting dimmen om extra sfeer te creëren en iedereen zo paraat te krijgen om de dansbenen los te gooien. Deze prikkabel kan tot 3 slingers doorgelinkt worden. 
3. Lichtslinger van 20m gekleurd - niet dimbaar - Deze lichtslinger is leuk en zorgt voor enorm veel plezier. De rode, groene, blauwe, oranje en gele lampen zorgen voor licht en warmte. Heel leuk voor (verjaardags)feesten, kermissen, feesten in thema circus,... Deze prikkabel kan ook tot ongeveer 7 slingers doorgelinkt worden. 

Lichtslingers 10m

Lichtslingers van 10m zijn uiteraard minder lang dan die van 20m ;-) maar deze hebben ook enorme voordelen! Bij de lichtslingers van 10m zijn de lampjes dichter bij elkaar geplaatst waardoor deze ideaal zijn voor kleinere ruimtes en oppervlakten. Denk hierbij aan een terras of kleine dansvloer dat je wilt verlichten. Ook ideaal als je met een 10-15 tal mensen afspreekt en verlichting zoekt. Doordat de lichten dichter bij elkaar hangen heb je meer licht voor een kleinere oppervlakten. Ideaal dus voor thuis of kleinere feesten!
Deze lichtslingers zijn ook ideaal voor photoshoots doordat de lichten veel dichter bij elkaar hangen. 
 
1. Lichtslinger van 10m, warm wit, niet dimbaar - 1 lamp per halve meter. Deze prikkabel is ideaal voor kleine oppervlakten voor binnen en buiten met een warm wit licht. 50 cm tussen elke lamp waardoor je meer licht krijgt. Ook deze slinger kan doorgelinkt worden, dus makkelijk te gebruiken als je niet veel stopcontacten ter beschikking hebt. 
2. Lichtslinger van 10m, warm wit, niet dimbaar - 1 lamp per 30 cm. Deze slinger zorgt meteen voor meer licht omdat de lampjes nog dichter bij elkaar zijn en zijn helemaal top voor kleine ruimtes binnen en buiten waar je genoeg licht wilt hebben. 
 
 
 
Lichtslinger huren voor binnen of buiten - Gezellig Licht

Nog enkele tips!

 • Wil je lichtslingers huren en heb je niet genoeg palen om je verlichting op te hangen? Wij hebben hiervoor de nodige bevestigingspalen! Deze bevestigingspalen kan je makkelijk transporteren, opstellen en zijn voorzien van een gewicht onderaan. De Prikkabel hang je dan bovenaan met hulp van colsonbandjes.
 • Huur je dimbare lichtslingers? Huur dan ook onze dimmer outdoor. Zo kan je zelf instellen hoe fel of hoe zacht je de lichtslingers aanzet. 
  Wat je ook kunt gebruiken voor onze lichtslingers zijn onze herdershaken
 • Met behulp van een colson bandje kan je heel eenvoudig onze lichtslingers ophangen aan een haak of lus. Op deze manier kan je de lichtslinger vast maken rond een paal of iets gelijkaardig
 • Wil je een bevestigingspaal van de lichtslinger bedekken? Dit kan met hulp van onze kunstplanten of misschien heb je zelf wel leuke planten thuis die je voor de paal kunt zetten. 
 • Werkt er een lampje niet? Draai eventjes aan de lichtbol. De lichtbollen zijn tegenwoordig van plastiek dus deze gaan veel minder snel kapot. De dimbare zijn wel iets gevoeliger! Meestal heeft het lampje gewoon een extra draai nodig en dan werkt deze weer!
 • Heb je zelf niet genoeg verlengkabels of verdeeldozen (kattenkoppen). Ook deze kan je bij ons huren! Zo weet je zeker dat je overal licht hebt waar jij wilt! 
Kleine lichtjes om een lounge hoek te voorzien

#zorgvoorlicht

Ook tijdens deze speciale coronatijden voorzien wij jullie graag van licht! Willen jullie een lichtje in het donker voorzien voor buiten om deze donkere tijden aangenamer te maken? Wij verhuren onze verlichting ook tijdens deze periode. Zowel voor korte als lange termijn zodat jullie ook kunnen #zorgenvoorlicht. Zo komen we samen door deze periode! 

Wil jij nog meer informatie over onze verlichting of wil je weten welke verlichting je best kunt nemen voor bij jullie feest, thuis, gelegenheid?

Tomas informeert je via deze link helemaal over onze types verlichting.

Lichtslingers op trouwfeest in lounge hoekje