Feesttenten huren

Tenten huren 

Verhuur van allerlei soorten feesttenten, tentpakketten en tentvloeren

Stertent met biertafels en stoelen op jungle feest in Mechelen

Goedkoop een tent huren in de regio Antwerpen, Brussel, Mechelen, Gent,...? Dat kan in alle maten en gewichten bij Eventa Rent, zowel afgehaald als geleverd en geplaatst. We hebben voor elke gelegenheid een geschikte tent; van tuinfeesten en communiefeesten tot trouwfeesten en verjaardagsfeesten.

Naast de vlotte communicatie en mooie artikelen waarderen onze klanten het groot aantal aan toebehoren die wij graag mee voorzien bij het huren van een tent: tentverwarming, muziekinstallatie, springkasteel, tentgewichten,...: wij voorzien het graag!

Kijk hieronder even mee in ons uitgebreid aanbod aan feesttenten, tentvloeren en tentinrichting. Onze tentpakketten hebben we met onze ervaring samengesteld om het je nog dat tikkeltje eenvoudiger te maken!

Onze feesttenten zijn ideaal als je extra overdekte ruimte nodig hebt om op jouw feest de regen of de koude geen spelbreker te laten spelen! Onze tenten kunnen echter in geen geval gebruikt worden als kooktent (geen barbecue, frituur, paella, mosselen,...). Dit zorgt voor zoveel vuil en vet aan de tenten waardoor deze niet meer aan de perfecte staat zou voldoen voor mooie tuinfeesten.

 1. Vouwtenten / partytenten
 2. Organische stertenten / starshades
 3. Tentpakketten
 4. Tentinrichting
 5. Tentvloeren

1. Vouwtenten

Partytenten met of zonder zijwanden; eenvoudig, handig en goedkoop!

Bijna al onze klanten zijn op zoek naar
een mooie maar eenvoudige tent;
om snel op te zetten;
dewelke niet te veel kost;
toch professioneel en stevig is.
 
Lijkt dat van het goede teveel? Neen hoor, met onze professionele vouwtenten bieden we sinds 2018 de oplossing voor elk type feest.
Onze partytenten kunnen tevens afgehaald worden, voor ieder wat wils!
Stappenplan vouwtent opzetten met twee personen in 60 seconden
Vouwtent met zijwanden op familiefeest in tuin

Kenmerken tenten

De tenten worden, ook bij levering, steeds door de klant opgebouwd. Uiteraard ontvang je ten allen tijde een overzichtelijke handleiding, geven we een woordje uitleg en zijn we bereikbaar voor mogelijke hulp. Onze ervaring leert echter dat men geen problemen ervaart bij plaatsing van de tent. Altijd wel fijn als je met twee of meerdere personen bent. 
Hier laten we je zien hoe je onze vouwtenten opzet.

3. Tentpakketten

Wij hebben reeds nagedacht in jouw plaats!

Heel wat feesten hebben exact hetzelfde nodig. Daar spelen wij graag op in door een pakketje voor je samen te stellen. 

Afgehaald of thuis geleverd: zoals je wenst!

 
Vouwtenten met tafels en stoelen op tuinfeest

Tentpakket uitbreiden met:

Onze tentpakketten worden regelmatig uitgebreid met:

Plaatsing Tentpakket

De tenten en het meubilair worden, ook bij levering, steeds door de klant opgebouwd. Uiteraard ontvang je ten allen tijde een overzichtelijke handleiding, geven we een woordje uitleg en zijn we bereikbaar voor mogelijke hulp. Onze ervaring leert echter dat men geen problemen ervaart bij plaatsing van de tent en het meubilair.

Elke keer opnieuw feliciteren onze klanten ons met de keuze van de tenten: 'Tomas, zo eenvoudig om deze op te zetten, echt top'. Deze ervaring delen we dan ook met jullie met onderstaande afbeelding dewelke goed weergeeft in hoeveel seconden en hoe je de tent plaatst:

Vouwtent opzetten in 60 seconden met twee personen

Tentvloer huren

Eenvoudig, handig & goedkoop!

Welke vloer verhuren wij?

Eventa Rent verhuurt de moderne versie van een tentvloer: de mooie donkergrijze pvc tegels dewelke 0,5m op 0,5m meten.

Zorg er voor dat uw gasten steeds propere schoenen en droge voeten hebben, voorkom het wegzakken van stoelpoten in het gras.

De modulaire vloertegels klikken makkelijk en snel in elkaar. Zonder het gebruik van gereedschap. De tegels zijn daarenboven bijzonder licht en dus makkelijk te transporteren en te installeren. Uw gazon wordt beschermd maar kan nog steeds goed ademen dankzij de verluchtingsgaten.
 
Licht, maar toch ontzettend sterk. Een auto of bestelwagen mag op deze vloer rijden. De vloer is zeer makkelijk te reinigen en indien toch wat nat, is de vloer nog steeds niet glad, door de antislip textuur. Vloer perfect aan te passen aan elke formaat van tent.

 
Tentvloer met statafels en meubilair

Kenmerken Tentenvloer

 • Kleur: donkergrijs

 • Materiaal: polypropyleen

 • Afmetingen

  • Elke tegel meet 0,5m x 0,5m x0,03 m hoog

  • Transport: wij transporteren ze per 2 tegels naast elkaar: 0,5 x 1m

 • Gewicht per tegel: 1,5kg

 • Ondergrond: voorzie een vlakke ondergrond

 • Indien deze na gebruik vuil is dient deze uiteraard te worden afgespoeld

 

Tent verankeren

Als je een tent huurt is het belangrijk om deze ten alle tijden vast te zetten met gewichten of te verankeren. Hierbij een overzicht van welke gewichten je nodig hebt bij welk type tent.
 
Bij zachte ondergrond kan je de tent verankeren met ons verankeringsset. Deze verankeringsset kun je apart bijhuren. 
 
Gewichten kunnen ook besteld worden bij ons. 

Tentinrichting

Voor elke tent wat wils

Bij Eventa Rent huur je niet alleen je tent, maar ook al het mogelijke dat je in de tent nodig hebt voor een mooi feestje.

Afhankelijk van het type feest en het aantal genodigden maak je je keuze. Hieronder een idee van de mogelijkheden. Als je doorklikt op elk type kom je op de juiste pagina terecht waar alle informatie en prijzen zijn vermeld.

Nog enkele tips!

Hierbij geven we nog enkele tips en tricks als je een tent of vloer huurt bij Eventa Rent.
 • Voorzie altijd de mogelijkheid om een tent te verankeren. Je kan bij de vouwtenten een verankeringsset mee bestellen. Deze kan gebruikt worden om de tent te verankeren in een zachte ondergrond. Zet je de tent op een harde ondergrond (terras, beton,...) dan moet je nog extra gewichten voorzien. 
 • Gaat het waaien het weekend dat je een tent huurt? Bij windstoten vanaf 60 km/h raden we aan om extra verankering/gewichten te voorzien of de tent af te breken. 
 • Bij verankering met het verankeringsset is het belangrijk dat je het kader van de vouwtent vastmaakt. Bekijk hoe je dit best doet in ons instructiefilmpje
 • Begint het te waaien en heb je het gevoel dat de tent veel wind pakt? Verwijder de zijwanden of sluit alle vier de zijwanden.
 • Vouwtent afbreken? Bekijk hier hoe je onze vouwtenten afbreekt.

Veelgestelde vragen

Tenten

Dit hangt af van enkele gegevens

 • Hoeveel mensen wens je te plaatsen en op welke manier: zittend, statafel of gewoon staand?
  Je kan dit eenvoudig berekenen op basis van volgende factoren:
  • 0,5 m2 per persoon staand zonder tafel
  • 0,7 m2 voor een persoon aan een statafel
  • 1,4 m2 voor een persoon zittend aan een tafel
    
 • Welke extra zaken wens je te plaatsen in je tent?
  • 5 m2 voor een bar tot 100 personen
  • 10 m2 voor een bar tot 250 personen
  • 12 m2 podium 4x3 voor een DJ
  • 3 m2 podium per bandlid (drummer iets meer)
  • 6 m2 garderobe 100 personen
  • ruimte voor catering/buffet, is heel verschillend. Dit ga je zelf moeten bekijken hoeveel tafels je van welke grootte wens te plaatsen.

Je hebt niet steeds een vloer nodig.

Een keuze voor een tentvloer is afhankelijk van:

 • ondergrond: gras, steen, kiezels of zand
 • koude: zonder vloer als het minder dan 20 graden is wordt het wel fris en is het moeilijk te verwarmen zonder vloer
 • sfeer: een houten vloer geeft een heel ander gevoel en zicht
 • Regen: bij regenweer of vochtige ondergrond wordt gras of zand al snel een 'smerige boel' en is een vloer aangewezen

Enkel de vouwtenten kunnen door u zelf gebouwd worden. Deze kunnen afgehaald worden of door ons worden geleverd. Standaard worden deze niet opgebouwd, opbouw door ons kan. Hiervoor rekenen we een extra kost aan.

Wij hebben een duidelijke instructiefilmpje en instructiehandleiding voor opbouw van de tenten. Dit gaat heel vlot. Op een tiental minuutjes heb je met 2 personen elk type vouwtent opgesteld.

De stertenten worden altijd door ons gebouwd.

Dit is niet eenvoudig. We hebben 2 types vloer. De pvc kliktegels hebben een vlakke ondergrond nodig om mooi in elkaar te passen en een vlakke vloer te hebben.Iets meer speling is mogelijk bij onze houten tentvloer. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.
Ja hoor. Door gebruik van onze verwarming (elektrisch of gas) kan je zeker een tent huren. We helpen je hier heel graag mee verder.
Al onze tenten hebben gekeurde zeilen. Indien nodig, kunnen wij u deze certificaten mailen.
 • Voor een (voornamelijk) gesloten tent
  Dan raden we steeds een gasheater aan.

  Om een idee te geven voor tenten met volgende afmetingen (zonder hevige wind en buitentemperatuur tussen 5 en 20graden).

  • tent 3x3m, 4x4m en 3x6m : 15kw

  • tent 4x6m en 4x8m: 30 kw

  • 2x 4x6m of 2x 4x8m: 55 kw
    
 • Voor een open tent zonder zijwanden (of met maar 1 kant)
  Dan raden we steeds straalverwarming aan om de ruimte rondom de straalverwarming plaatselijk op te warmen. Hierin heb je keuze tussen elektrische verwarming (verwarming op statief of hangverwarming) en gasverwarming (lounge heaters, paddestoelverwarmers of pyramideverwarming)
Wij voorzien bij de huur van vouwtenten standaard en verankeringsset. Hiermee kan je de vouwtent verankeren op een zachte ondergrond. Zet je de tenten op een harde ondergrond: beton, steen,... dan bestel je best ook tentgewichten.
Meerdere tenten tegen elkaar zetten is zeker mogelijk om een grotere oppervlakte te voorzien. Best is om dan nog een regengoot te voorzien bij toebehoren tenten. Deze regengoot kan je tussen de twee tenten plaatsen zodat er geen regen tussen de tenten druppelt. 

Als er hevige wind of storm wordt voorspeld dan raden we aan om de tent af te breken en binnen te zetten. Een tent kan zeker tegen wat wind maar bij felle wind of storm raden we aan om de tent niet te gebruiken.
Vanaf 8 BF (60km/u) tent afbreken en veilig opbergen.

Ja. Tenten moeten verankerd worden met de daarvoor voorziene verankeringsset. Deze set kan gebruikt worden bij een zachte ondergrond. bv. gras. Zetten jullie de tent op een harde ondergrond? Dan raden we aan om extra gewichten te voorzien. Voor onze vouwtenen van 3x3m raden we 15kg per poot aan. Voor onze grotere tenten raden we 30 kg per poot aan. Bij windstoten van 60 km/h raden we aan om extra verankering te voorzien of de tent af te breken. 

Onze tenten kunnen in geen geval gebruikt worden als kooktent (geen barbecue, frituur, paella, mosselen, ...). Dit zorgt voor zoveel vuil en vet aan de tenten waardoor deze niet meer aan de perfecte staat zou voldoen voor mooie tuinfeesten. Hiervoor hebben wij speciale kooktenten die gemaakt zijn om in te koken.
Een tent annuleren bij mooi weer kan niet kosteloos. Bij annulatie tent gelden de gewone annulatievoorwaarden:

- 60% van het netto Orderbedrag, wanneer de annulering plaatsvindt tussen de 59ste en 30ste dag vóór het tijdstip waarop de zaken aan de Huurder ter beschikking zouden worden gesteld; 

- 70% van het netto Orderbedrag bij annulering tussen de 29ste en 10e dag vóór voornoemd tijdstip; 

- 80% van het netto Orderbedrag bij annulering na de 10e dag vóór voornoemd tijdstip.