Verlichting en Geluid

Alles voor je verlichting en geluid! 

Want die dansbenen hebben meer nodig dan enkel een dansvloer.

Lichtslingers op tuinfeest
Organiseer jij binnenkort een feest of event? Dan mag de juiste verlichting en geluid niet ontbreken! Dankzij het groot en gevarieerd aanbod van Eventa Rent kan je ook voor je verlichting, geluid en special effects bij ons terecht!
 
Wij helpen je heel graag om de juiste keuze te maken voor jouw type feest. 

Hoe helpen we je graag verder?

 • Op zoek naar de juiste verlichting? We helpen je graag om de juiste keuzes te maken. Lees hier alles over onze verlichting.
 • Op zoek naar al het nodige voor je dansfeest? We helpen je graag om de juiste keuzes te maken voor special effects en geluid. Lees hier alles over wat jij nodig hebt voor je dansfeest. 

Een overzicht van wat wij aanbieden in onze webshop:

Veelgestelde vragen

Verlichting & geluid

We begrijpen dat het je even afschrikt maar dat is nergens voor nodig. We voorzien een super handig instructiefilmpje waardoor je zelf je muziekinstallatie kunt installeren.

Ja hoor. Elk geluidspakket  is voorzien van een set kabels waarbij een audio aansluiting is voorzien. Opgelet met Apple-aansluitingen. Deze zijn anders dan onze mini jack aansluiting (kleine pinnetje waar de standaard oortjes mee aangeslooten worden). Bij aankoop van een Apple of Iphone wordt een tussenstuk mee voorzien. Zeker zelf voorzien want dit tussenstuk hebben we niet in de verhuur. Wens je zowel een microfoon en geluid tegelijk te gebruiken? Huur dan ook nog een mengpaneel.

Die moet je zien als een verlengkabel voor audio signalen. Hiermee link je de muziekbox met de smartphone of computer. 

Dat hangt af van het type feest. Wat bijna altijd wordt gehuurd voor een dansfeest is onze t-bar. Een super lichteffect wat ons betreft om verschillende redenen.

 • Is een statief met 4 spots die verschillende kleuren aankunnen.

 • Kan automatisch worden bestuurd : van kleuren veranderen op maat van muziek.

 • Kan door jou worden aangestuurd met een voetbedieningspaneel.

 • Kan je voor zowel dansfeest gebruiken als vooraf als sfeerverlichting: vb. zet de kleur vast op rood en zorg tijdens eten voor een rode schijn door de zaal.
 • Moeilijk te bedienen?
  Heel eenvoudig in bediening. Er is een bediening inbegrepen waarbij je de rook aan en uit kan zetten.

 • Is de rookvloeistof inbegrepen?
  Ja hoor. Het toestel wordt voorzien met een volle tankinhoud. Of dit voldoende is voor een feestje? Voor een partivulier feest zeker en vast. Al moet je natuurlijk niet drie uur op de aanknop duwen.

 • Wat moet ik zeker nog weten?
  Het toestel heeft enkele minuten opwarmtijd nodig. De werking van een rookmachine is dat er rookvloeistof op een hete plaat wordt gespoten. Die hete plaat koelt na een minuut 'rook' af en heeft dan even opwarmtijd nodig. Dus een uur na elkaar rook maken is niet mogelijk.

Een blacklight heeft het allerbeste effect als heel de ruimte donker is. Vanaf dat er wat licht is, verdwijnt het effect.
Je kan best tentgewichten voorzien als er langs twee kanten van de paal niet evenveel tegengewicht is. Onze bevestigingspalen voor lichtslingers staan stabiel als je langs 2 kanten evenveel tegengewicht hebt (dus langs 2 kanten bv evenveel lichtslingers). Bij bv. je eindpaal of punt waar dat je niet recht verder gaat maar draait is er niet evenveel tegengewicht. Voorzie dan extra tentgewichten van 30 kg, zodat de paal goed blijft staan.
Bij zowel onze outdoor led spots als onze indoor led spots kan je alle kleuren kiezen die je wenst. Er zijn standaard kleuren ingesteld waaruit je kunt kiezen maar indien je echt een specifieke kleur hebt, kan je deze ook instellen.  
Ons Sneeuwmachine s250 incl. 5 liter vloeistof geeft het meeste sneeuw maar is iets groter dan onze Sneeuwmachine s100 incl. 1l vloeistof. Daarnaast is het sneeuwmachine s250 voorzien van 5liter vloeistof en de s100 beschikt 1l vloeistof. Je kan bij je bestelling altijd extra sneeuwvloeistof bestellen. 
Ons vuurwerkfontein is een indoor vuurwerkmachine dat veel gehuurd wordt voor een spetterende openingsdans. Dit is koud vuurwerk waardoor het binnen gebruikt kan worden. Bestel bij het vuurwerkfontein zeker de bijhorende composiet: 1 vulling van 200 gram kan je 10 tot 15 minuten gebruiken. 
Al onze effectmachines kunnen opgehaald worden en kunnen zelf door jullie geinstalleerd worden. Ze zijn eenvoudig in gebruik. We raden aan de materialen op voorhand te testen zodat je zeker bent dat het werkt en je ons kunt contacteren indien je vragen hebt. Zo kan je rustig alles uittesten en weet je dat alles klaar staat voor je feest. 

Normaal leveren wij enkel het materiaal en laten we opbouw en afbraak aan jullie. Enkel springkastelen en attracties worden door ons opgezet en afgebroken. Indien jullie wensen dat wij opbouw en/of afbraak doen van bepaalde feestmaterialen dan rekenen we 50 euro excl. btw per persoon per uur. 

Neen. Daarom hebben onze standaard rookmachine voorzien van ledlampen rond uitgang. Deze geeft het effect van 'gekleurde' rook.

Een kleurstof in je rookmachine vloeistof toevoegen is niet mogelijk. 
Een kleurstof heeft als eigenschap dat het in een bepaalde vloeistof (meestal water) een bepaalde kleur heeft/geeft.
Kleurverschijnselen bij verbranden, verdampen en oplossen zijn totaal verschillende dingen. In pyrotechnische (vuurwerk, ..) mengsels worden in ieder geval nooit dergelijke stoffen gebruikt.

De enige manier om echt gekleurde rook te krijgen, in hoeveelheden die bruikbaar zijn, is dan ook de pyrotechniek.
Dergelijke sassen bestaan uit een oxidator, brandstof en een stof die door de hitte verdampt.  De sassen zijn bedoeld om te verbranden, er zou allemaal chemische resten achterblijven in je rookmachine en in de leidingen (waardoor deze blokkeren) en je zou geen gekleurde rook krijgen omdat ze niet verbrand worden(1000 graden en meer nodig).

Gekleurde rook kan je dus enkel produceren met rookfakkels. Deze bieden wij niet aan omwille van de vele nadelen. Je kan ze enkel buiten gebruiken, betreffen giftige stoffen (rook van onze rookmachines zijn uiteraard niet giftig), branden maar heel kort, kan objecten laten verkleuren, vlam kan brand doen ontsteken en zijn best duur voor de vijftigtal seconden effect.
 
Sterrenhemel op tuinfeest