Veelgestelde vragen Verwarming

Verwarming en statafels op winterfeest

Specifieke vragen rond verwarming huren

Moeten we de verwarming zelf opbouwen?
We leveren onze artikelen steeds zonder opstelling en halen deze op zoals geleverd (door jou gedemonteerd en proper klaargezet).
 
Indien gewenst kan deze door ons worden opgesteld. Reken hiervoor 35 euro/ begonnen werkuur. Dit dient wel op voorhand duidelijk worden afgesproken zodat we dit kunnen inplannen.

De ondergrond is niet helemaal vlak, is dit erg?
Ja. Alle verwarming moet steeds op een vlakke ondergrond worden geplaatst.

Zijn de toestellen brandveilig?
Al onze verwarmingstoestellen hebben een certificaat. Deze kunnen uiteraard bezorgd worden bij huur.
 
Is het gevaarlijk om te verwarmen met gas?
Nee hoor. Belangrijk is dat je gasverwarming niet gebruikt in een volledig gesloten ruimte. De gasverwarming neemt zuurstof uit de lucht om de lucht op te warmen. Bij een hele grote ruimte (magazijn bv) , een geventileerde ruimte of tent is er geen enkel probleem.
Gewoon zorgen dat je het toestel goed gebruikt en je met een tang de gasfles goed dicht draait als je deze aansluit.
De toestellen worden na elke verhuur gecontroleerd op correcte werking, jaarlijks wordt elk toestel onderworpen aan grondige controle op mogelijkse slijtage.
 
Wat moet ik voorzien bij gasverwarming?
Handig is om zelf een tang te voorzien voor verwarming met gas.
 
Wat moet ik voorzien bij elektrische verwarming?
Je hebt enkel een stopcontact nodig. Een gewoon stopcontact is voldoende. Houd er wel rekening mee dat verwarmingstoestellen best wat vermogen vragen en je niet te veel toestellen op 1 elektrisch circuit aansluit. Om zeker te zijn rekenen we steeds dat je op 1 circuit 3500 watt kan aansluiten, tel dan zeker even het vermogen van de gehuurde toestellen op om afspringen van de zekering te voorkomen.
 
Welke verwarming heb ik nodig voor mijn feest of event?

Vaak wordt ons de vraag gesteld welke verwarming nodig is voor het feest of event. Dat hangt van heel wat factoren af. Kijk zeker naar alle voor en nadelen per toestel want dan merk je alsnel dat er een verschil is tussen een open ruimte, gesloten ruimte, gebruik van gas(mag niet op elk publiek event bv.) , nood aan bepaald wattage voor elekrtische verwarming (niet altijd beschikbaar), duur van de warmte (voor maanden een warme tent te voorzien is bijvoorbeeld gebruik van propaangas veel te duur).

Om een idee te geven welke verwarming je nodig hebt als je een gesloten ruimte echt wenst te verwarmen (en niet met paddestoelverwarmers buiten bv) kan je met volgende informatie een idee vormen van wat nodig is.

Voor het verwarmen van een woning (geïsoleerd dus geen tent) voorziet men 70 watt per m³ ('kuub') om de ruimte te 22° te kunnen verwarmen aan een buitentemperatuur van -8°. Dus bij een ruimte van 4x4m op 2.6m hoog heb je ongeveer 3KW nodig.

Welke verwarming heb ik nodig voor mijn tent?
  • Voor een (voornamelijk) gesloten tent
Dan raden we steeds een gasheater aan.
Om een idee te geven voor tenten met volgende afmetingen (zonder hevige wind en buitentemperatuur tussen 0 en 10graden).
  • Tent 3x3m, 4x4m en 3x6m : 15kw
  • Tent 4x6m en 4x8m: 30 kw
  • 2x 4x6m of 2x 4x8m: 55 kw
 
  • Voor een open tent zonder zijwanden (of met maar 1 kant)
Dan raden we steeds straalverwarming aan om de ruimte rondom de straalverwarming plaatselijk op te warmen. Hierin heb je keuze tussen elektrische verwarming (verwarming op statief of hangverwarming) en gasverwarming (lounge heaters, paddestoelverwarmers of pyramideverwarming).
Instructiefilmpjes over onze verwarmingen vind je hier