Pizza-oven huren

Pizza Houtoven huren

Verhuur van handige houtovens voor pizza, brood en andere originele gerechten.

Pizzaoven in tuin met hout in antwerpen

Vind hier alle tips om je eigen pizza te maken in een houtoven.

Huur je pizza oven van Eventa Rent

Het lijkt misschien niet eenvoudig om je eigen pizza te bakken in een houtoven, toch is het dat wel omdat alles door ons wordt voorzien. Het enige dat je moet doen om je eigen pizza te maken in onze pizzaoven is een goed vuurtje maken en dan heb je de perfecte oven.
 
Wij voorzien aanmaakblokjes, aanmaakhout en brandhout. Het is speciaal clean hout zodat je een goed vuur hebt zonder afvalstoffen. Gebruik zeker niet je eigen hout.
 
Als je vuur goed brandt reken je op 30 tot 40 minuten vooraleer je oven goed is opgewarmd. Dan is de steen goed warm en bak je de beste pizza's. Met de voorziene thermometer kan je de temperatuur in de houtoven goed opvolgen.
Zodra de oven is opgewarmd (300 tot 400 graden) schuif je met de voorziene schup het hout naar achteren, borstel je met de staalborstel de steen helemaal asvrij en is je oven klaar om pizza's te bakken!

Bij de huur van je pizza oven zorgen wij voor

  • Pizza oven inclusief
    • 4 bakstenen
    • schoorstenen (eenvoudig in te schuiven)
    • thermometer
    • Stalen scheidingswand tussen brandhout en bakplaat
  • 4 RVS Tools met lange steel: echte pizzaschep, haak, houthark en staalborstel
  • Brandhout voor 3u - 10 houtblokken, aanmaakhout en aanmaakblokje

Welk type hout gebruik ik best bij het stoken in de pizza-oven?

Elk type hout kan je verbranden maar voor een lekkere pizza in de pizza-oven is het best om gebruik te maken van goed hout. 

Wat verstaan wij onder goed hout? 
Eerst en vooral is het belangrijk dat je hout schoon is. Zorg dat er geen vuil op je hout zit. We denken dan aan spijkers, verf, lak,… dit heeft effect op je pizza en zorgt voor rook en roet. 

Daarnaast raden we ovengedroogd haardhout aan. Doordat ovengdroogd haardhout een laag vochtpercentage heeft, zal het hout sneller en schoner branden.

Bij huur van onze pizza-oven voorzien wij sowieso een brandhoutset. In deze set voorzien we zuiver onbehandeld hout. 

 

Ingrediënten pizzadeeg

Ingrediënten voor minstens 5 personen:
  • 1kg bloem (type 00 / vloeiende bloem)
  • 2 theelepels droge gist
  • 3 theelepels zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 ml lauw water

Recept pizzadeeg maken

1. Meng eerst bloem, droge gist, olijfolie voor het deeg in een kom of in de keukenmachine. Na wat mengen voeg je het zout toe en dan voeg je er 500 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Voeg stelselmatig nog wat water bij en kneed tot een glad en soepel deeg. Is je deeg iets te vochtig? Voeg dan nog een klein beetje bloem toe. 

2. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen alvorens het te beleggen en af te bakken.

3. Een pizza van normale afmeting bak je 2 tot 3 minuten minuten in de oven, op 220°C.

Tips voor de perfecte pizza

  • Maak je deeg een dag op voorhand, bedek het met een folie en bewaar het in de koelkast. Laat het een tweetal uur voor het bakken uit de frigo zodat het op temperatuur kan komen.

  • Neem een stuk deeg om er een pizza van te maken. Doe dit op een houten plank en gebruik een deegrol. Een beetje bloem op de houten plank kan, doe er zeker niet te veel bloem op om te vermijden dat je een te bloemig deeg krijgt.

  • Als je pizza mooi is gemaakt doe je er tomatensaus op. Gebruik niet te veel tomatensaus. 1 tot 2 grote lepels voor een gemiddelde pizza is voldoende.
  • Leg na de tomatensaus eerst kaas op, vervolgens beleg je deze pas met groenten en vlees. Het is een veelgemaakte fout om als laatste kaas toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je vlees en groenten niet gebakken worden maar eerder gekookt onder de kaas.
  • Leg op de grote pizzaschep een beetje bloem en schuif dan je pizza er op. Vervolgens controleer je dat de pizza los ligt op je schep, pas dan leg je deze in de oven zodat deze er eenvoudig kan afschuiven.
  • Tijdens het bakken ga je regelmatig de deur van de oven openen. Voorzie een veilige plaats om het deurtje op te plaatsen. De deur zal heel warm zijn dus wees voorzichtig. Als je het deurtje op het gras legt, brandt je gras aan. :-).

Handleiding voor de oven

1. Zorg ervoor dat de pizza oven op een stevige, vlakke ondergrond staat.
2. Plaats de schouw op de oven, met de hendel van de luchtklep naar voren.
3. Plaats de 4 vuurvaste stenen mooi naast elkaar in de oven.
4. Leg een stapeltje aanmaakhout samen met een aanmaakblokje in de oven. Steek het aanmaakblokje aan.
5. Laat de oven opwarmen. De oven moet gedurende 15 minuten een temperatuur
van 450°C aanhouden.
6. Gebruik de haak om het brandende hout en kolen naar achter te duwen en verwijder engie overgebleven kolen.
7. De oven zal een beetje afgekoeld zijn, laat deze weer even op temperatuur komen.
8. Sluit de verluchtingen in de ovendeur.

Bijstoken

Je zal af en toe eens moeten bijstoken.
1. Open de ventilatiegaten van de ovendeur.
2. Tik met behulp van de haak op de vuurhaard om alle assen naar beneden te doen vallen.
3. Leg een nieuw stapeltje hout in de oven.
4. Eens het hout brandt, sluit je de ovendeur weer.
5. Laat de oven nu minstens 5 minuten 450°C behouden, voor u weer begint te bakken.

Schoonmaken van de pizza-oven 

Ben je klaar met bakken? Verspreid de hete kolen over alle tegels in de pizza oven, doe het deurtje dicht en laat de kolen zo uitdoven. Zo verbrand al het vuil en kan je als de kolen en het toestel zijn afgekoeld het vuil verwijderen met stoffer en blik.
Laat de oven afkoelen alvorens je deze verder reinigt. 
Gebruik de houthark en staalborstel (of stoffer en blik) om de uitgedoofde kolen en assen te verwijderen.
Reinig het toestel en RVS-tools met zuiver water. Gebruik geen afwasmiddelen!
Zet het toestel op een droge plaats om alles goed te laten drogen.
Pizzaoven en alle attributen die erbij horen
Tomas schept pizza op om in oven te stoppen
Aansteken van de pizza oven die je huurt bij Eventa Rent