Veelgestelde vragen springkasteel en attracties huren

Veelgestelde vragen over huren van een springkasteel

Wanneer moet ik reserveren?
Dat is heel moeilijk aan te geven. Soms kan een springkasteel tot de dag voordien nog beschikbaar zijn, soms is deze al maanden op voorhand gereserveerd. Hoe langer je wacht hoe minder keuze je hebt, maar je kan altijd geluk hebben.
 
Wat bij regenweer?
Bij regenweer het springkasteel zeker laten opstaan. Op die manier voorkom je dat het springkasteel ook vanbinnen nat wordt (voor opplooien heel vervelend) en duurt het ook voor jullie langer om na een regenbui het springkasteel droog te krijgen. Het drogen van eens springkasteel doe je gewoon met een handdoek.
 
Hoe springkasteel drogen?
Het eenvoudigste is met een handdoek. Gewoon een handdoek nemen en binnen rondgaan, sommige kinderen vinden dit al super leuk en dan is het springkasteel snel droog. Als er een beetje zon schijnt, droogt het springkasteel sowieso heel snel, de pvc wordt snel warm.
 
Hoe lang duurt opstelling van een springkasteel?
Gemiddeld rekenen wij 15 tot 20 minuten voor de opstelling van een springkasteel inclusief uitladen, uitrollen en verankeren.
 
Kan een blower van een springkasteel tegen de regen?
Ja hoor. Deze is hiervoor gemaakt en kan dagen buiten blijven staan in weer en wind. Zorg er zeker voor dat je deze niet bedekt. Een blower heeft voldoende lucht nodig die hij aanzuigt om in het springkussen te blazen.
 
Is het moeilijk om een springkasteel zelf af te halen, te plaatsen en op te halen?
Neen. Wij zorgen voor een duidelijke handleiding en via de instructiefilmpjes op onze website geraak je er helemaal wijs uit. Plaatsen van een gewoon springkasteel kan zeker alleen, oprollen is handig met 2. Al is het best om voor het oprollen van het springkasteel, het kussen goed plat te trappen.
 
Kan een blower aangesloten worden op een normaal stopcontact?
Ja hoor. Je hebt geen speciale elektriciteitsvoorziening nodig. Een stopcontact in een gewoon huis is hiervoor perfect.
 
Hoeveel blowers kan ik aansluiten op een gewoon stopcontact?
Om zeker te zijn zeggen wij steeds dat je 3 blowers probleemloos op 1 circuit aansluiten, uiteraard op voorwaarde dat er op dat elektrisch circuit geen nadere apparaten zijn aangesloten.
 
Moet de springkasteelblower de hele tijd in het stopcontact blijven tijdens verhuur?
Als je het springkasteel wil gebruiken moet de blower aanstaan. Een springkasteel is niet luchtdicht, dit om ervoor te zorgen dat je goed kan springen.
Als je het springkasteel tijdens verhuur niet gebruikt hoef je niet nodeloos elektriciteit te verspillen als de kinderen even niet gaan springen en het niet regent. Als het regent altijd laten opstaan.
Je mag bij niet gebruik de blower even uit stopcontact halen en opnieuw opzetten als je terug wenst te gebruiken. Het duurt nog geen minuut of een gewoon springkasteel is helemaal opgeblazen.
 
Hoe verloopt levering?
Wij laten je 2 dagen op voorhand weten tussen welke uren we zullen leveren, dit is een range van 2 uur. We komen aan met 1 of 2 personen. Jij geeft aan waar het kasteel mag staan. Zorg steeds voor een vrije doorgang van 1m. We zorgen voor een grondzeil, leggen het kussen klaar, sluiten de elektriciteit aan zodat het kan opblazen, verankeren het kasteel, regelen dan nog even het papierwerk en eventuele betaling en rijden naar de volgende plaats om andere kinderen gelukkig te maken! Wij rekenen op 15 tot 20 minuten bij levering van een standaard springkussen.
 
Hoe verloopt afhaling?
Zoals tijdens afgesproken range van uren komen we langs voor ophaling van het luchtkussen. Indien de kinderen nog aan het springen zijn, help je ons best even de kinderen van het springkasteel te halen zodat wij ons werk vlot kunnen doen zodat we ook bij de volgende klanten tijdig aanwezig zijn.
 
Hoe verloopt betaling?
Betaling kan op voorhand via de mail die we versturen of cash bij levering.
 
Moet ik een verzekering afsluiten?
Dat zou kunnen. Dit wordt echter niet vaak gedaan. De meeste kleine tot middelgrote ongelukken worden vaak zelf geregeld. Je kan altijd je verzekeringsmakelaar contacteren voor concrete vragen hieromtrent.
Wij zijn BA verzekerd voor als we schade veroorzaken bij levering of afhaling. Ook zijn we verzekerd als er iets gebeurd door onze toestellen ondanks correct gebruik.
Al onze springkastelen en attracties zijn gekeurd zodat we steeds voldoen aan de Belgische wetgeving.
 
Wat bij onweer of veel wind?
Dan moet je het springkasteel neerlaten. Ondanks goede verankering moet je als huurder bij harde wind, hagel of storm het springkasteel neerlaten om schade en ongelukken te voorkomen.
 
Wat als springkasteel bij ons 'overnacht'?
Een slaapwelzoen en eventjes dichtplooien is perfect. Zo kunnen er 's nachts geen katten of andere dieren aan en kan het springkasteel bij regen niet helemaal nat worden.
Let ook op met automatische grasmachines. Als een springkasteel meerdere dagen bij jou blijft en een automatische grasmaaier rondrijdt moet je opletten. We hebben al enkele schadegevallen gehad dat een grasmaaier  hele scheuren in het springkasteel snijdt.
 
Maakt het springkasteel mijn gras stuk?
Neen. In de 7 jaren dat wij verhuren is dat nog nooit een probleem geweest. Als het springkasteel meerdere dagen overnacht heb je hetzelfde effect als je een kampeertent lange tijd op je gras plaatst. Bij meer dan een week is het wel aangeraden om het springkasteel te verplaatsen om het gras zuurstof te geven en te voorkomen dat het lichtgroen wordt. Dit is na een goede sproeibeurt en een beetje tijd terug in orde.